Eerikki Viljanen tyytyväinen: Kohtuuttomuudet sähkön siirtohinnoittelussa estetään

toimitus

Kansanedustaja Eerikki Viljanen (kesk) on tyytyväinen elinkeinoministeri Olli Rehnin ripeään toimintaan. Rehn on tarttunut nopeasti ja jämäkällä otteella sähkön siirtohintoihin suunniteltuihin suuriin korotuksiin.

Ministeri totesi torstaina 4.2. eduskunnassa suullisella kyselytunnilla, että hän tulee esittämään lakimuutosta, jolla kohtuuttomat korotuksen tullaan jatkossa välttämään.

Lisäksi hän kertoi, että kuluttajaviranomaiset tapaavat sähkönsiirtoyhtiö Carunan johtoa ja käyvät läpi ilmoitettuja hinnankorotuksia sekä keinoja niiden kohtuullistamiseksi.

–Pidän hyvänä, että tähän asiaan on tartuttu erittäin ripeästi. Ministeri pyysi, ja sai pikavauhtia selvityksen Energiavirastolta sähkön siirtohintojen muutoksista ja siirtohinnoittelun kohtuullisuuden valvonnasta. Ja mikä tärkeintä, hän toimii nyt nopeasti saamansa selvityksensä perusteella, toteaa vihtiläinen Viljanen.

Hän jätti perjantaina 29.1. kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyi ”Mitä hallitus aikoo tehdä sähkönsiirtohinnan kohtuullistamiseksi sekä sähkönsiirtohinnoittelun kohtuullisuuden valvonnan kehittämiseksi?”

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.