Vihdin työttömyysaste 11 prosenttia

toimitus

Vihdin työttömyysaste nousi joulukuun lopussa 11 prosenttiin. Marraskuussa työttömänä oli 10 prosenttia kunnan työvoimasta. Vuosi sitten työttömyysaste oli kuitenkin Vihdissä jotakuinkin sama kuin nyt: 10,9 prosenttia.

Työvoiman määrä puolestaan on vuodessa kasvanut reilulla sadalla: Vihdissä oli joulukuun lopussa 14 784 potentiaalista työntekijää ja edellisvuoden lopussa 14 671.

Näistä oli nyt joulukuun lopussa työttöminä 1 622 henkeä. Miehiä oli työttöminä reilu 900 ja naisia reilu 700. Alle 25-vuotiaita työttömistä oli 225 ja yli 50-vuotiaita 618 henkeä. Pitkäaikaistyöttömiä Vihdissä oli joulukuun lopussa 626; pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut vuoden takaisesta yli sadalla hengellä.

Verrattuna muihin Uudenmaan kuntiin Vihti on keskikastia. Koko Uudenmaan työttömyysaste oli 11,9 prosenttia joulukuun lopussa.

Uudenmaan ely-keskuksen alueella sijaitsevista kunnista korkein työttömyysaste oli joulukuun lopussa Loviisassa (14,6 prosenttia). Paras tilanne oli Sipoossa ja Siuntiossa, joissa työttömyysaste oli 7,3 prosenttia. Lohjan työttömyysaste oli 13,7 prosenttia, Kirkkonummen ja Espoon 10,9, Karkkilan 13, Nurmijärven 8,5.

Koko maan työttömyysaste oli 14,4 prosenttia.

Uudenmaan kunnissa oli joulukuun lopussa työttömiä ja lomautettuja yhteensä 98 599 henkeä. Tämä oli 8,5 prosenttia eli lähes 8 000 henkilöä enemmän kuin edellisenä vuonna. Työttömyys on lisääntynyt vuoden aikana kaikissa ammattiryhmissä.

Työpaikkoja oli Uudenmaan alueella avoinna joulukuun lopussa melkein 10 000, mikä on parituhatta enemmän kuin vuotta aiemmin ja liki kolmesataa paikkaa enemmän kuin marraskuun lopussa. Myyntiedustajien, myyjien, siivoojien ja varastotyöntekijöiden paikkoja oli tarjolla eniten.

Vihdissä työpaikkoja oli avoinna 77 kappaletta, mikä on kahdeksan enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten töitä oli tarjolla Helsingissä (5 190 avointa paikkaa), Espoossa (1439) ja Vantaalla (1375). Kauniaisissa työpaikkoja oli vain kahdeksan avoinna ja Karkkilassa 12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nummelan keskustassa asfaltoidaan Vihdintietä ensi yönä
 2. Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola julkisti talouden laajan tasapainottamisohjelman – lakkautuslistalla ovat muun muassa Vanjärven päiväkoti, Vihtijärven koulu ja kirjastoauto
 3. DC-3 houkutteli kentälle suuret joukot kiinnostuneita – Nummelan lentokenttä on 80-vuotias
 4. Vihti Racen seikkailusarjan nopein joukkue selvitti rastit 2,5 tunnissa
 5. Ajoneuvotekniikkaa esitellään elokuussa Nummelan lentokentällä kerran viikossa – autonostalgia herkistää tiistaisin
 6. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 7. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 8. Pääkirjoitus: Talous vaatii kovia otteita
 9. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"
 10. Hus: Koronavirusnäytteiden tutkiminen ruuhkautui, asiakkaiden on varauduttava useiden päivien viiveisiin
 11. Alaikäiset pojat tehtailivat useita miljoonia tietomurtoja – hyödyt jäivät vähäisiksi, mutta seuraukset voivat olla kovat
 12. Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 13. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 14. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 15. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.