Ei enää sirkustelttoja Nummelan keskustaan

Vesa Valtonen

Taikuri ja Sirkus Tähden perustaja Samir Abdelmeguid on ollut tyrmistynyt kun esimerkiksi Sirkus Finlandia ei enää pääse pystyttämään sirkustaan Nummelan keskustaan Väinämöisen kentälle.

Vihdin kunnan katupäällikkö Jarkko Riipinen muistuttaa, että Väinämöisen kenttää ja kaikkia muitakin kunnan yleisiä alueita vuokrataan edelleen tapahtumiin.

–Ainoastaan isojen sirkusten kuten Sirkus Finlandian tai muiden, joilla on isoa painavaa kalustoa, pitää etsiä Väinämöisenkentän tilalle korvaava paikka, sillä kentän rakenteet, polut ja viheralueet eivät kestä suurta ja painavaa kalustoa, Riipinen kertoo.

–Myös Sirkus Finlandian perinteisesti käyttämä Nummelan radanvarren alue tulee tänä keväänä Nummelan aseman alikulkusillan rakentamistyömaan käyttöön, joten alueella ei voi enää säilyttää sirkuksen isoja rekkoja, Jarkko Riipinen taustoittaa.

Samir Abdelmeguid puhuu sirkustaiteen puolesta.

–Jo kymmenen vuotta Vihdissä toimineena minä olen aina korostanut vihtiläisyyttäni ja meidän hienon kunnan olemassaoloa mediassa. Taikuri Samirina olen aina ollut ylpeä vihtiläinen ja viime vuonna perustamani Sirkus Tähti on myös korostanut kotipaikkaansa.

–Vihdissä on hienoja mahdollisuuksia nuorille menestyä omassa jutussaan. Minun kohdallani Vihdin 4H-yhdistys on ollut mahdollistamassa tätä uutta valtakunnallista sirkusta.

–Nyt kun olen sirkusta toista vuotta tekemässä ja taikashowta olen Vihdissä tehnyt seitsemän vuotta, niin mietin, että miksi minä oikeastaan korostan vihtiläisyyttäni, sillä Vihdin kunta on ainut paikka Suomessa, jossa asiat tehdään näin vaikeaksi.

Samir Abdelmeguid muistelee, että joskus, noin kuusi vuotta sitten hän sai mainostaa vapaasti Vihdissä.

–Ja kunnassa oltiin avoimia ja iloisia, kun vein sanomaa Vihdistä muun muassa Talent Suomi -ohjelmassa. Siitä iso kiitos tuolloin nuorisotoimenjohtajana toimineelle Päivi Veikkolaiselle

Samir Abdelmeguid otti hiljattain yhteyttä kuntaan ja halusi varata kentän Nummelaan ensi kevään sirkustaan varten.

– Kunnalta tuli vastaus, että sirkuksien saapuminen Nummelaan on kokonaan kielletty. Perusteluita kysyessäni vastaus oli seuraava: Sirkus Finlandia on ympäristöhaitta, koska sillä ei koko kalusto mahdu kentälle, yrittäjä kuvailee.

Hän todella toivoo, että sirkukset voisivat tulla Nummelaan ja Vihtiin. Samalla hän ihmettelee, että onko Vihdissä kaikki niin täydellisesti, että on varaa karsia ehkä ainoasta kansainvälisestä suurtapahtumasta eli Sirkus Finlandian esiintymisestä ilman kunnon perusteluita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Kuusi asuntoa tuhoutui tulipalossa Vihdin kirkonkylässä
 2. Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 3. Vihtiläisen Theodor Koskenniemen olympiakullasta 100 vuotta – ennätysmäärä juoksi kilpaa Jokikunnalla
 4. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 5. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 6. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 7. Vapaaehtoiset turvaavat jälleen lasten kouluteitä Vihdissäkin
 8. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 9. Kasvomaskituotanto on menestys  – vihtiläiseltä Globe Hopelta on tilattu kymmeniä tuhansia maskeja
 10. Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa
 11. Pääkirjoitus: Edullisin voi olla kallein
 12. Nummelan Palloseura etenee tasaisesti sarjan kärjen tuntumassa – NuPS voitti vieraskentällä Herttoniemen Toverit
 13. ”Mustikat ovat kypsiä, ihanan isoja ja niin makeita” – Kauppa käy sosiaalisessa mediassa
 14. Pakollisten ajo- ja teoriatuntien vähentäminen heikensi tasoa – ajokokeeseen mennään entistä heppoisemmin taidoin
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.