Vihdin ja Karkkilan neuvoloissa tarkastetaan nyt lapset 1,5 vuoden ikään saakka

Kuvituskuva Arkistokuva/Katja Riihola
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen neuvoloissa terveydenhoitaja ja lääkäri tarkastavat toistaiseksi lapset 1,5 vuoden ikään asti.

Karviaisen torstaisen tiedotteen mukaan tarkastusaikataulu on voimassa 17.8. asti.

Neuvolatoiminta palautunee normaaliksi 17.8. Jos rajoitettu toiminta jatkuu elokuussa epidemiatilanteen vuoksi, Karviainen tiedottaa siitä erikseen.

Lasten väliin jääneet rokotukset (1,5 vuotta, 4 vuotta ja 6 vuotta) suositellaan nyt hakemaan tarvittaessa avoneuvolasta.

Karviaisen neuvoloissa pyritään erikseen kutsumaan ennen kesäkauden alkua neuvolatarkastukseen mahdollisuuksien mukaan lapsia, joiden tarkastukset ovat jääneet poikkeustilanteen vuoksi väliin. Etusijalla ovat puolentoista vuoden ja neljän vuoden ikäiset lapset.

Äitiysneuvolatoiminta jatkuu edelleen normaalisti. Kesäkuun alusta alkaen myös puolisot ovat tervetulleita neuvolakäynneille.

Perhevalmennukset ja kätilöillat on jouduttu perumaan toistaiseksi, samoin neuvoloiden kahden kuukauden ikäisten vauvojen ryhmät.

– Pyrimme epidemiatilanteen salliessa käynnistämään perhevalmennustoiminnan kesäkauden jälkeen, Karviaisesta kerrotaan.

Avoneuvolavastaanotot ovat neuvoloissa kesäkuun alusta alkaen perjantaisin klo 8-9.

Kesäkuun alusta lähtien neuvolakäynneille ovat tervetulleita halutessaan lapsen molemmat vanhemmat.

Lasten terveystarkastukseen toivotaan osallistuvan edelleen vain tarkastukseen tuleva ilman sisaruksia –  jos heidän hoitonsa on mahdollista muulla tapaa järjestää.

Neuvoloiden puhelinaikojen ruuhkautuessa soittopyynnön voi jättää myös sähköpostilla osoitteeseen neuvola.vihti@karviainen.fi tai neuvola.karkkila@karviainen.fi

- Kaikkein tärkeintä tässä poikkeustilanteessa on, että neuvolaan tullaan vain täysin terveenä, Karviaisesta muistutetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut