Kirkontornissa säestetään yhteistä laulua käyrätorvella ja saksofonilla – Vihdissäkin järjestetään suvivirsitempaus toukokuun lopussa

Suvivirsitapahtuma järjestetään Vihdin kirkonkylässä Kirkonmäellä lauantaina 30.5. klo 18 alkaen. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Facebookissa on jo muutaman viikon ajan levinnyt viesti, jossa haastetaan ihmiset laulamaan suvivirttä lauantaina 30.5. klo 18 missä ikinä ovatkin.

Vihdin seurakunnan johtava kanttori Kaisa-Leena Hannikainen on jatkojalostanut tätä ideaa niin, että Vihdissä suvivirsi soitetaan ja lauletaan kirkontornissa klo 18 ehtookellojen jälkeen, ja se lähetetään livelähetyksenä Facebookissa.

– Idea on, että ihmiset laulavat eri puolilla Facebook-esilaulun mukana suvivirttä, ja toivotaan, että he olisivat ulkona tai jossain niin, että näkisivät muitakin laulajia, Kaisa-Leena Hannikainen vinkkaa.

– Kirkonmäelle voi toki myös tulla, mutta turvaetäisyyksillä pitää pysytellä!

Tornissa soittavat Päivi Putkonen-Hegazy käyrätorvella ja Johanna Arvola saksofonilla virren, ja sitä tulee torniin myös muutama rohkea kuorolainen laulamaan.

– Suvivirsi siis kuuluu – tuulesta riippuen – myös suoraan siihen alas kirkonmäelle, ja ehkä hyvällä tuurilla myös kirkonkylälle.

Hannikainen toteaa, että ainakin he, jotka eivät käytä Facebookia tai älypuhelinta ylipäätään, voivat laulaa sitä ihan sen mukana, mitä kirkontornista tai naapuripihalta kuuluu.

– Olisi hauskaa, jos koko kylä täyttyisi suvivirren laulajista, mutta myöskin olisi kiva, jos sitä laulettaisiin eri puolilla etäyhteyden kautta yhdessä.

– Tapahtuma järjestetään siksi, että suvivirsi kuuluu niin vahvasti koulujen päättymiseen, valmistujaisiin ja kesäloman alkuun, ja kun sitä ei voida nyt missään yhteisessä tilassa laulaa, tehdään tästä yhteisöllinen, positiivinen juttu nyt ihan uudella tavalla, Kaisa-Leena Hannikainen tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.