Hyviä uutisia monttujen väistelyyn kyllästyneille – Vihdissä on tänä vuonna neljä isompaa teiden asfaltointiurakkaa

Kakkostien pintaa uusittiin muutama vuosi sitten Vihdin ja Karkkilan rajan tuntumassa. Viime vuonna uusittiin Oinasjoen ja Veikkoinkorven välinen osuus. Tänä vuonna kakkostiellä uusitaan asfaltti Oinasjoen ja kirkonkylän välisellä pätkällä. ARKISTOKUVA/Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Päällysteiden uusimiseen käytetään tänä vuonna liikenne- ja viestintäministeriön linjausten mukaisesti aiemmin suunniteltua enemmän rahaa.

Väyläviraston myöntämällä lisärahoituksella saadaan käynnistettyä useita uusia päällystyskohteita koko tieverkolla, kävely- ja pyöräilytiet mukaan lukien.

Töitä voidaan myös lisätä säästöjen ansiosta, jotka syntyvät asfalttipäällysteen sideaineena toimivan bitumin halventuneesta hinnasta.

Ajoratojen päällysteitä uusitaan Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella yhteensä 847 km, lisäkohteiden tuoman 357 kilometrin myötä. Lisäkohteet kilpailutetaan touko-kesäkuussa.

Kevään ensimmäinen urakka Vihdissä oli vanhan Porintien päällystäminen kakkostien liittymän ja Kirvelän liittymän väliseltä osuudelta.

Valtatie 25:lta rouhittiin kuluvalla viikolla vanhaa pintaa pois Myllylammen ja Haapakyläntien väliseltä osuudelta.

Kolmas kesän vihtiläisistä päällystyskohteita on kakkostien pinnan uusiminen Oinasjoen ja kirkonkylän väliseltä osuudelta.

Neljäs ja pisin kohde on Vihdin kirkonkylän ja Ikkalan välisen tien päällysteen uusiminen.

Uudenmaan ely-keskuksen alueen suurten liikennemäärien vuoksi vuosittain varaudutaan lisäämään päällystyskohteita keväisin toteutettavien kuntomittausten ja -tarkastusten perusteella myönnettävien määrärahojen sen salliessa.

Tämän ansiosta kaikkein vilkasliikenteisimmille teille tulee tänäkin vuonna lukuisia lisäkohteita. Myönnetty lisärahoitus kohdistetaan sen lisäksi niille maanteille, joilla päällysteen kunto on huono ja jotka ovat erityisesti kärsineet märästä ja lauhasta talvesta.

Raakaöljyn hintaromahduksen vuoksi myös asfalttipäällysteen sideaine bitumin hinta on laskenut merkittävästi indeksisidotuissa hankinnoissa ja säästyvää rahaa voidaan kohdentaa uudelleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesijuoksuvyö lainaksi kirjastosta – kirjaston ja liikuntapalveluiden yhteistyötä
 2. Ravinnetasetutkimus alkaa – tavoitteena arvioida Hiidenveden sisäistä ja ulkoista kuormitusta
 3. Kasvihuonepäästöt ovat laskusuunnassa: Vihdin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2005 alkaen 11 prosenttia
 4. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
 5. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
 6. EU-yhteistyö poisti markkinoilta viime vuonna yli 2 200 vaarallista tuotetta – Kaikki vaaralliseksi todetut tuotteet haettavissa päivittyvästä verkkopalvelusta
 7. Heinäkuussa ollut jo yli 7 000 matkustajan päiviä – Normaalina lomakautena Helsinki–Vantaan läpi kulkee 70 000 matkustajaa päivässä
 8. Kesä on erinomaista aikaa hakea töitä – Näillä 10 alalla on nyt eniten paikkoja auki
 9. Finnwatch: SUP-lautojen vastuullisuus ei vakuuta – Kolme brändiä erottui selvityksessä edukseen
 10. Muurahaismyrkky tappaa myös mehiläiset, varoittaa Tukes – Ulkokäyttöön tarkoitettuja myrkkyjä ei parin vuoden päästä enää myydä kuluttajille
 11. Suomalaistutkimus: Sairaalahoitoa vaativa koronavirustauti vie tehohoitoon useammin kuin influenssa
 12. Pääkirjoitus: Oikeuksia ja velvollisuuksia
 13. Tuumittua: Maailma kohenee kun ajattelet muitakin?
 14. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 15. USU-gallup:Lähes puolet suomalaisista verottaisi auton ostoa vähemmän kuin sen käyttöä

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.