Vihdin 4H-Yhdistyksessä koulutetaan jälleen nuoria kesätöihin kotitalouksiin

Vihdin 4H-yhdistyksessä on tarjolla monenlaista toimintaa, tässä tunnelmia loppuvuodelta. Nyt alkaa jälleen pestuukoulutus. Arkistokuva/Vihdin 4H-yhdistys
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Tarvitsetko apua juhlien järjestelyissä, pihatyössä, maalauksessa, siivouksessa, matopesussa, lasten- tai lemmikin hoidossa?

Vihdin 4H:n Pestuurinki järjestää kotitalouksiin ja yrityksiin nuoren ja reippaan työntekijän. Kaikki pestuuringissä mukana olevat nuoret suorittavat yhdistyksen järjestämän Työt alkavat - koulutuksen.

– Tarjoamalla työtä nuorille paikalliset eri tahot pystyvät edistämään sosiaalisesti kasvattavaa ja osallisuutta tukevaa toimintaa, jossa paikalliset nuoret pääsevät konkreettisen tekemisen pariin sekä hankkimaan kaipaamaansa työelämän ja sosiaalisen osaamisen aakkosia, kertoo Vihdin 4H-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Mirva Lindfors.

Yhdistys on tehnyt jo yli 21- vuoden ajan pestuuta nuorten työelämävalmiuksien ja työkokemuksen edistämiseksi.

– Merkittävä tekijä nuorten kouluttamisessa ja työllistämisessä on myös se seikka, että Vihdin 4H-Yhdistyksessä suoritettua koulutusta nuoret voivat hyödyntää lähtiessään opiskelemaan eri paikkakunnille.

– Monet nuoret säästyvät jopa opintolainan ottamiselta, kun pystyvät hyödyntämään 4H-koulutusten kautta saatua osaamistaan opintojensa ohella työskentelemällä, Lindfors toteaa.

Yhdistyksessä voi suorittaa senioripalvelun, leirien- ja kerhojen ohjaamisen, dogsitterin sekä nuoren yrittäjän koulutukset Pestuukoulutuksen lisäksi.

Pestuuringin tavoitteena on saada kaikki pestuukoulutuksen käyneet nuoret työllistettyä. Nuoret ovat iältään 14 -20 -vuotiaita.

Erityisesti nuoret toivovat saavansa pidempiaikaisia töitä kuten toistuvia ruohonleikkaus- tai lastenhoitokeikkoja yms.

Pestuupäivystyksen kautta voi tilata myös koulutettuja dogsittereitä joko ulkoiluttamaan lemmikkiä tai hoitamaan sitä pidemmäksi ajaksi esim. omistajan lomamatkan ajaksi.

– Pestuuringin työntilaajat ovat olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä työntekijöihinsä. Monet työllistävätkin tutuiksi käyneitä nuoria toistuvasti.

Aikaisemmin koulutuksen käyneet nuoret voivat ilmoittautua mukaan päivittämällä tietonsa yhdistykseen ja toimittamalla verokorttinsa.

Tänä vuonna on jo useita aikaisemmin koulutuksen käyneitä nuoria ilmoittautunut mukaan. Edellisinä vuosina koulutuksen käyneet voivat ilmoittautua mukaan lähettämällä verokorttinsa osoitteeseen vihti@4h.fi.

Pestuukoulutus järjestetään tänä vuonna poikkeusolojen takia osin sähköisesti.

Nuoret, jotka haluavat kesätöihin voivat ilmoittautua osoitteeseen vihti@4h.fi, josta lähetetään sähköinen opiskelumateriaali nuorelle ja yhteinen tapaaminen on ma. 1.6 klo 15.00 -16.30 Pääkonttorilla Vihdin Kirkonkylällä osoitteessa Kyläaukio 2 03400 Vihti.

Myös tämän ajankohdan jälkeen voi rinkiin ilmoittautua mukaan aina 15.6 asti ja erillisestä tapaamisesta pitää sopia yhdistyksen pestuupäivystäjän kanssa.

Pestuutyön hinta työntilaajalle on 18 euroa tunnilta sisältäen arvonlisäveron 24%. Nuorten palkkaaminen on työn tilaajille verotuksessa kotitalousvähennyskelpoista.

Nuorilla on tapaturmavakuutus yhdistyksen toimesta ja yhdistys maksaa työntekijän palkan ja kaikki lakisääteiset työnantajakulut.

Työtilauksia otetaan vastaan toistaiseksi osoitteessa vihti@4h.fi ja kesäkuun alusta 1.6 alk. numerosta 040 5804 687.

Työtilauksia voi tehdä syksyyn saakka ja osa nuorista on ilmoittanut mielellään tekevänsä työtä myös kesäajan jälkeen eli apuja arjen askareisiin kannattaa kysyä myöhemminkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ravinnetasetutkimus alkaa – tavoitteena arvioida Hiidenveden sisäistä ja ulkoista kuormitusta
 2. Kasvihuonepäästöt ovat laskusuunnassa: Vihdin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2005 alkaen 11 prosenttia
 3. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
 4. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
 5. "Kaikki leiriläiset tekivät hyviä tekoja" – Vihdin 4H-yhdistys ja kunta järjestivät yhdessä lapsille päiväleirin
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 12. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 13. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 14. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 15. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 2. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 3. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
 4. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 5. Ravinnetasetutkimus alkaa – tavoitteena arvioida Hiidenveden sisäistä ja ulkoista kuormitusta
 6. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
 7. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
 8. Markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen operaattorista
 9. Kasvihuonepäästöt ovat laskusuunnassa: Vihdin kasvihuonekaasujen kokonaispäästöt ovat vähentyneet vuodesta 2005 alkaen 11 prosenttia
 10. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 11. Nummelan Kiipeilyverstas Kantti on avattu: "Onnistumisen kokemukset innoittavat jatkamaan"
 12. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 13. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 14. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 15. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.