"Ihmisillä on varmasti patoutunutta kysyntää liikkumiselle ja tekemiselle" – Vihdin PuuhaPark avataan 13.6.

Janne Uotila ja puiston sirkustirehtööri Klaus Arpia sekä Tilda Tiikeri ovat valmiina puuhakauden avaukseen, minkä on määrä tapahtua lauantaina 13.6. PuuhaPark
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Teemapuisto PuuhaPark avataan Vihdin Ojakkalassa lauantaina 13.6.

Pitkään oli epäselvää, että miten ja milloin tämän kesän puuhakausi pääsee käyntiin.

– Uusimpien sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan huvi- ja teemapuistot voivat kuitenkin avata ovensa. Linnanmäki on ilmoittanut avaavansa perjantaina 12.6., jolloin siis alkaa huvipuistokausi Suomessa ja heti perään 13.6. alkaa sitten Vihdissä puuhakausi, iloitsee PuuhaParkin ideoinut ja toteuttanut Janne Uotila tiedotteessaan.

Korona-aika asettaa omat haasteensa kaikille teemapuistoille. Kuten arkielämässäkin, niin etäisyyksistä ja turvaväleistä pitää PuuhaParkissa huolehtia, samaten kuin käsihygieniasta.

– Noudatamme tarkasti kaikkia viranomaisohjeita ja suosituksia. Perusongelmana on ollut, että viranomaisetkaan eivät ole saaneet kunnon, selviä ohjeita ministeriöstä, kertoo PuuhaParkista Niko Partanen.

– Odotamme kaikki, että saamme vielä tarkentavia ohjeita ministeriöstä. Tärkeimpänä on varmasti turvavälien pitäminen, mistä tietysti vastuu on meistä jokaisella ihmisellä jo muutenkin tällaisena aikana.

Näillä näkymin lähes kaikki teemapuiston toiminnot tulevat olemaan avoinna. Puiston on tarkoitus olla avoinna päivittäin koko kesälomakauden 13.6.-16.8. ja tämän jälkeen viikonloppuisin syyskuun puolelle.

– Odotettavissa on varmasti vilkas kesä, sillä ihmisillä on varmasti patoutunutta kysyntää liikkumiselle ja tekemiselle. Toki kaikki riippuu vallitsevasta tilanteesta ja ettei tartuntojen määrä lähde uuteen kasvuun. Olemme tässä täysin kohtalon armoilla, kuten kaikki muutkin, toteaa Partanen.

PuuhaPark on ollut suosittu retkikohde ryhmille ja erityisesti koululaisten kevätretkille. Tänä vuonna kaikki kevätretket peruuntuivat ja puisto aukeaa muutenkin yli kuukautta myöhemmin kuin normaalisti.

Monet ovat vilautelleet ajatusta, että luokkaretkiä pidettäisiin syyskuussa.

Mikäli yleistilanne pysyy hyvänä ja lisärajoituksia ei tarvita, niin PuuhaParkissa on mahdollisuus järjestää luokkaretkiä myös syyskuussa.

Ojakkalassa sijaitseva PuuhaPark on Suomen uusin teemapuisto ja se on saavuttanut suuren suosien jo ensimmäisten kesien jälkeen.

Vuonna 2016 avattu PuuhaPark kuuluu pääkategorialtaan huvi- ja teemapuistoihin.

– Puisto on nähtävä uuden ajan aktiviteettipuistona. Suurimpana erona muihin teemapuistoihin on, että PuuhaParkissa tehdään kaikki itse, kehittäen omia liikunnallisia ja motorisia taitoja, mutta viihdyttävällä tavalla, luonnehtii Janne Uotila.

– Lapsi ei parhaimmillaan edes huomaa ja ymmärrä, että liikkuu koko ajan, jos on riittävän hauskaa!

Tarkoitus oli Uotilan mukaan tehdä puisto, jossa jopa kolme sukupolvea liikkuu yhdessä.

Uotila sanookin, ettei halunnut puistosta mitään perinteistä lasten leikkihallia, missä lapset leikkivät keskenään ja vanhemmat vain istuvat ja juovat kahvia.

– PuuhaParkissa halutaan vanhemmat ja jopa isovanhemmat mukaan liikkumaan yhdessä lapsien kanssa ja opettamaan heille uusia asioita ja lajeja.

Monet tahot ovat veikanneet kotimaan matkailulle huippu kesää. Tosin vielä voi tulla lisärajoituksia kesän aikana, mikä voi pahimmillaan seisauttaa myös kotimaan matkailun.

Kaiken kaikkiaan kesästä on tulossa Janne Uotilan mielestä yrittäjille vaikea, hyvin epävarma ja riskialtis.

PuuhaParkissa tilanteeseen suhtaudutaan rauhallisesti. – Seuraamme tilannetta ja toimimme aina kulloistenkin ohjeiden mukaisesti. Tilanteet saattavat muuttua nopeastikin meistä riippumattomista syistä, eli ei tässä auta kuin mennä tilanteen mukana ja noudattaa viranomaisohjeita toteaa Niko Partanen.

Vihti Resortin alueella toimii kolme eri yritystä: PuuhaPark, Vihti Ski ja Vihti Golf.

Vihti Resort alkaa Uotilan mielestä olla merkittävä toimija kotimaan matkailumarkkinoilla, sillä kävijämäärät alkavat olla jo 200 000 vuositasolla.

Työntekijöitä alueella on vuositasolla 150, joista suurin osa on kausityöntekijöitä. PuuhaPark aloitti juuri 50 puistotyöntekijän haun kesäksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
 2. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
 3. "Kaikki leiriläiset tekivät hyviä tekoja" – Vihdin 4H-yhdistys ja kunta järjestivät yhdessä lapsille päiväleirin
 4. Länsi-Uudenmaan Säästöpankki lahjoitti kasvomaskeja – SPR:n osastot saivat 5 500 maskia jaettavaksi ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville
 5. Rasti-Vihti sai uutta vauhtia – seuralla on uudet tilat ja vahva tuki yhteistyökumppanilta
 6. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 7. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 8. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 9. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 10. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 11. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 14. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 15. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Juuri nyt: Vihtiläinen mansikanviljelijä Vesa Manninen: ”Kun itse poimii, tietää just, minkä marjan on ottanut”
 2. Repimistä hiuksista ja korvasta sekä tönimistä: Pahoinpitely vihtiläisravintolassa – kahdelle naiselle sakkoja
 3. Kuivausrumpu syttyi palamaan Nummelassa – kotona olleet asukkaat hoitivat alkusammutuksen
 4. Auto kiepsahti Turun moottoritiellä kaiteiden väliin
 5. Nuuksiossa retkeileviä kannustetaan käräyttämään laittomat tulipaikat
 6. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 7. Nummelan Palloseuran T15-joukkueella on ollut vahva alku Liiga Etelässä
 8. Markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen operaattorista
 9. Rasti-Vihti sai uutta vauhtia – seuralla on uudet tilat ja vahva tuki yhteistyökumppanilta
 10. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 11. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 12. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 13. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 14. Nummelan Kiipeilyverstas Kantti on avattu: "Onnistumisen kokemukset innoittavat jatkamaan"
 15. "Kaikki leiriläiset tekivät hyviä tekoja" – Vihdin 4H-yhdistys ja kunta järjestivät yhdessä lapsille päiväleirin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.