Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toppuuttelee koulujen päättäjäisviikonlopun suuria kokoontumisia – "Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa?"

Länsi-Uudenmaan poiisilaitokselta muistutetaan, että vanhempien vastuu nuorten toiminnasta on nyt erityisen suuri. Kimmo Seppälä
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Koulut päättyvät tänä vuonna tavallisuudesta poikkeavissa olosuhteissa.

Hyvästä kelistä riippumatta isoja kokoontumisia olisi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen verkkosivuilla olevan ohjeen vielä syytä välttää.

Juhlia kuitenkin pitäisi. Miten sen voisi tänä vuonna tehdä?

Poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan komisario Hannu Väänäsen mukaan koulujen päättymistä on syytä juhlia, mutta eri tavalla kuin aiemmin.

– Näinä aikoina pitää muistaa, että vain yksi koronavirustartunnan saanut voi ajattelemattomuudellaan tai tietämättään aiheuttaa paljon harmia usealle ihmiselle, Väänänen toteaa tiedotteessa.

– Koronavirustartunnan saaminen on aina vakava asia, ja tartunnan saaneen kanssa tekemisissä olleiden pakollinen kahden viikon karanteenikin aiheuttaa harmia heti kesäloman alkuun.

Poliisi toivoo, että suuria väkijoukkoja ei viikonloppuina muodostuisi. Komisario Väänänen kehottaa nuoria miettimään uusia tapoja juhlia.

– Nuorten olisi syytä harkita minkä kokoisella porukalla juhlia vietetään. Itse ehkä jopa suosittelisin, että nyt koulujen lopussa panostaa erityisesti aikaa ja ehkä jopa vähän rahaa siihen, että viettää laatuaikaa sen oman parhaan ystävän tai mielitiettynsä kanssa ihan vain kahdestaan.

– Vanhempien vastuu nuorten toiminnasta on nyt erityisen suuri. Toivottavasti jokainen juttelee päihteiden käytön ja suurten väkijoukkojen aiheuttamista vaaroista lastensa kanssa. Nyt sille on enemmän tarvetta kuin ehkä koskaan aiemmin.

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoo viikonlopun viettoa koko alueellaan. Valvontaa voi seurata poliisilaitoksen somekanavissa.

– Alkaako kesälomasi suunnitellen ja kunnossa vai krapulassa ja karanteenissa, poliisilaitoksen verkkosivuilla evästetään juhlijoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.