Pelastusarmeijan lomakodissa Nummelan Hiidenrannassa järjestetään heinäkuussa päiväleirejä

Leiriohjaaja Krista Lahtinen kertoi viime kesänä, että leiriläiset syöttävät mielellään Silkki- ja Uikku-lampaille voikukan lehtiä. ARKISTOKUVA/Maija-Liisa Nyman

Koronatilanteen vuoksi Pelastusarmeijan lasten lomakodilla Nummelan Hiidenrannassa on tehty uusia suunnitelmia kesän ajaksi.

Perinteisiä viikon mittaisia lastenleirejä ei voida tänä vuonna pitää, mutta heinäkuussa lomakodilla järjestetään päiväleirejä.

Leiripäivän aikana vietetään aikaa yhdessä, uidaan ja retkeillään. Yhdelle leirille mahtuu kerralla 35 lasta. Leireille ilmoittautuminen alkaa kesäkuun alussa.

Elokuun alussa on tavoitteena pitää kaksi kolmipäiväistä lasten leiriä, jolloin leiriläiset myös yöpyvät lomakodilla.

Mikäli tilanne sallii ja yöleirien pitäminen on turvallista, ilmoittautuminen leireille alkaa 1.7. Tilanteen kehittymistä voi seurata Nummelan lomakodin nettisivuilta tai Facebookista.

Kesäkuussa lomakoti Nummelassa tarjoaa kaikille halukkaille lähipalvelua. Lomakodin ohjaajat ulkoilevat ja keksivät lapsille kivaa tekemistä kodin lähiympäristössä. Ulkoilun aikana lapsille tarjotaan pientä välipalaa.

Lisäksi ohjaajat voivat auttaa kaupassa tai apteekissa käymisessä.

– Lähetä viesti "Olen kiinnostunut lähipalvelusta" numeroon 045 6578727. Soitamme sinulle ja sovimme yhdessä järjestelyistä, Pelastusarmeijasta vinkataan.

Lomakoti kotiin -YouTube-kanava sekä Leirilehti-blogi tuovat lomakodin hetket ja kesäpuuhat jokaiseen kotiin. Kanavalla voi katsella monille tuttujen ohjaajien tekemiä videoita kesätekemisistä.

Videoilla esitetään erilaisia haasteita perheille. Perheet voivat lähettää viikon aikana tuotoksistaan kuvia ja saada niistä kannustavaa palautetta.

Videoiden tavoitteena on ilahduttaa, aktivoida ja antaa virikkeitä sekä ideoita lapsille ja aikuisille leikkeihin, askarteluihin ja kodin askareiden tekemiseen.

Tavoitteena on myös pitää yllä toiveikasta mielialaa, ruokkia kekseliäisyyttä leikeissä ja tukea perheen aikuisia kasvatustyössä.

Tärkein tavoite on kuitenkin ilon tuottaminen! Ohjeita ja tuotoksia on nähtävillä Leirilehti-blogissa, johon lomakodin YouTube-kanavalta on linkki.

Heinäkuussa Nummelan lomakoti järjestää 4–11-vuotiaille lapsille kahden päivän mittaisia päiväleirejä. Leirille lähdetään aamulla ja illalla palataan kotiin.

Lapsille tarjotaan leiripäivän aikana lounas, välipala ja päivällinen. Päiväleirin hinta on 40 euroa. Ilmoittautuminen alkaa 1.6.

Lasten päiväleirit kesällä 2020: 13.-14.7. päiväleiri 1 , 16.-17.7. päiväleiri 2, 20.-21.7. päiväleiri 3, 23.-24.7. päiväleiri 4, 27.-28.7. Päiväleiri 5.

Lisää: https://www.pelastusarmeija.fi/paikkakunnat/nummela/lasten-lomakoti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.