Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Vihdin Menestyjien puistoon

Menestyjien puisto avautui juhlallisesti nauhan leikkaamisella viime vuoden lokakuussa. ARKISTOKUVA/Maija-Liisa Nyman

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi.

Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

– Vihdin yli 500-vuotiseen historiaan mahtuu monia menestystarinoita. Menestyjien puiston avulla nämä tarinat tulevat pysyväksi osaksi tätä kuntaa. Tämän vuoden erityisenä painopisteenä ovat historiamenestyjät, vinkkaa kunnanjohtaja Erkki Eerola kunnan tiedotteessa.

– Mitään ajallista takarajaa ehdotettavien saavutuksille ei ole, joten menestys voi olla peräisin vaikka kymmenien vuosien takaa. Jos kyseessä on menestyjän juhlavuosi, kannattaa se mainita perusteluissa.

Omaa suosikkiaan puun saajaksi voi ehdottaa sunnuntaihin 21. kesäkuuta mennessä lomakkeella: https://webropol.com/s/menestyjienpuisto2020.

Myöhemmin nimitettävä palkintoraati valitsee ehdotusten pohjalta noin viisi palkittavaa.

Palkittavien valinnassa ratkaisevassa roolissa ovat ehdotuksissa esitetyt perustelut – niihin kannattaa Eerolan mielestä siis panostaa.

Palkittavat julkistetaan elokuussa ja puut istutetaan viikolla 40 syys-lokakuun taitteessa.

Ehdottaa voi yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta. Ehdotettava taho on voinut asua tai muutoin vaikuttaa Vihdissä ja tuonut paikkakunnalle suurta valtakunnallista tai kansainvälistä julkisuutta.

Käytännössä tämä tarkoittaa urheilussa esimerkiksi Olympia-, EM- tai MM-tasolla kultamitalia ja taiteissa esimerkiksi Finlandia-palkintoa.

Pajuniityn puistoalueella Etelä-Nummelassa sijaitseva Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä.

Puisto on tarkoitettu vihtiläisille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi. Uusia puita puistoon istutetaan säännöllisesti.

Avajaisvuonna 2019 istutettiin kahdeksan puuta, joiden saajina oli 11 henkilöä. Kunnialaatta jokaisen puun kohdalla kertoo menestyjien saavutuksista.

Puulajien valinnoissa on pyritty kuvastamaan palkittuja henkilöitä.

Menestyjien puistoon tähän mennessä puun ovat saaneet: Janne Hirsimäki ja Teemu Nissinen (frisbeegolf, puulaji ruotsinpihlaja), Pilvi Huhta (musiikki, puulaji vaahtera), Hannu Manninen (yhdistetty, puulaji mänty), Henri Marttinen (golf, puulaji serbiankuusi), Riina Saksa (painonnosto, puulaji pylväskataja), Markus Selin ( elokuva, puulaji tammi), Joanna Remes, Vilja Veikkolainen ja Vanessa Sohlberg (cheerleading, puulaji kirsikkapuu) ja Eeli Tolvanen (jääkiekko, puulaji pylväshaapa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.