Valtuustoaloite: "Äänestyspaikkojen sijoittaminen nuorten tarpeet huomioiden"

Silja Silvasti (kesk.) haluaa, että nuoret otetaan aiempaa paremmin huomioon äänestyspaikkoja sijoitettaessa. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Keskustan valtuustoryhmän aloitteessa esitetään, että tulevien kuntavaalien äänestyspaikat niin ennakkoäänestyksen kuin vaalipäivänkin osalta suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa. Valtuustoaloitteen mukaan äänestyspaikat tulisi sijoittaa nuorille äänestäjille keskeisiin paikkoihin.

– Äänestäminen ja vaalit ovat demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. Tämä kivijalka uhkaa kuitenkin murentua, sanoi Silja Silvasti (kesk.) esittäessään valtuustoaloitteen maanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa.

Silvasti huomautti, että edellisissä kuntavaaleissa lähes kaksi kolmasosaa nuorista jätti äänestämättä. Koko väestön äänestysaste oli 57 prosenttia, mutta 18-24-vuotiaiden äänestysprosentti oli vain 35.

– Äänestyspaikkojen sijoittaminen nuorten tarpeet huomioiden on konkreettinen teko nuorten osallisuuden vahvistamiseksi, Silvasti totesi.

Valtuustoaloitteessa esitetäänkin, että Vihdin keskusvaalilautakunta kuulisi nuoria valmistellessaan esityksensä erityisesti ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista. Lautakunta voisi tehdä suunnittelussa yhteistyötä nuorisovaltuuston, toisen asteen opiskelijakuntien, nuorisojärjestöjen ja nuorisotyöntekijöiden kanssa.

– Kunnanhallitus päättää ennakkoäänestyspaikoista ja niiden asettelussa tulee ottaa aiempaa paremmin huomioon erityisesti nuorten kuntalaisten tarpeet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Puheluita tulee runsaasti – Koronapuhelimet päivystävät viikonloppuna kello 14 saakka
 2. Kari Pitkänen Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksen toimitusjohtajaksi
 3. ”Tiukan ottelun jälkeen riemulla ei ollut rajoja” – NuPSin tyttöjoukkue voitti Hesa Cupissa ikäluokkansa eliittisarjan
 4. Pikkuisia kissoja silitellen – Kotieläintilat ovat lapsiperheiden suosiossa
 5. "Usein maalaukseni syntyvät hitaasti, kerroksittain" – Tapani Tammisen akryylimaalauksia on esillä kirjastossa
 6. Yle: Liikuntaseteli kelpaa sup-lautaan mutta ei kaupunkipyörään
 7. Tuumittua: Dekkarivinkkejä heinäkuuhun
 8. Pääkirjoitus: Vuosikymmenten urakka jatkuu
 9. Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman
 10. Kuva: Eksoottinen eläin syntyi suvuttomasti Helsingissä – eläintalo piti tiedon kuukausia salassa
 11. Piileekö sinunkin kodissasi tämä yleinen turvallisuusriski – ”Joka kolmas ei ole tarkastanut”
 12. Oma raha: Jaguar E-type, Cadillac Eldorado, Aston Martin... Sijoittajakonkari Jukka Ylitalo, 56, sijoittaa klassikkoautoihin – "Auton muotoja ja tekniikkaa voin tutkia ja ihailla tuntikaupalla"
 13. Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"
 14. Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle
 15. "Kisasta jäi kiva fiilis itselle" – Tiia Manninen kilpaili Miss Plus Size -finaalissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.