"Konsertti on kuin yöllinen vaellus" – kesämusiikkia Vihdin kirkossa torstai-iltana

Konsertissa esiintyvät sopraano Anna Villberg a Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu. Vihdin seurakunta
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

"Pimeydessä sallikaa minun asua."

Näin alkaa eräs englantilaisen John Dowlandin (1563-1626) upeimmista lauluista.

Vihdin kirkossa järjestetään torstai-iltana kesäkonsertti, jossa esiintyvät sopraano Anna Villberg ja Pentti Hildén, renessanssiluuttu, mandora ja laulu.

– Konsertti on kuin yöllinen vaellus, jossa sukelletaan Dowlandin laulujen ajattoman herkkien ja kirkkaiden sävelten siivittämänä yhä syvemmälle öiseen pimeyden valtakuntaan, kuvailee Vihdin seurakunnan johtava kanttori Kaisa-Leena Hannikainen.

– Yön demonit joutuvat kuitenkin perääntymään ja toivo palaa Dowlandin omien hartaiden laulujen myötä. Vähitellen yön valta murtuu ja konsertti päättyy Dowlandin maanmiehen Henry Purcellin (1659-1695) valoisiin säveliin.

Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on Hannikaisen mielestä kuin luotu Dowlandin laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyeessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa.

Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

John Dowland oli aikansa merkittävimpiä luuttutaitureita. Hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alunperin kitaristiksi Sibelius Akatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille.

Konsertti on katsottavissa myös verkossa suorana striimauksena osoitteessa https://www.facebook.com/Vihdinseurakunta/videos Kirkkoon voidaan ottaa turvavälit huomioiden noin sata ihmistä, ja määrän täytyttyä ovet suljetaan.

Konserttiin on ilmainen pääsy, mutta vapaaehtoisen ohjelmamaksun voi maksaa ovella lippaaseen. Sisäänpääsyn voi varata etukäteen kaisa-leena.hannikainen@evl.fi tai 0404855985.

Konsertti alkaa Vihdin kirkossa torstaina 11.6. klo 19.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut