Vihti viihtyisämmäksi – äänestää voi kunnan verkkosivuilla juhannukseen saakka

Meri Viljanen esitteli estetemppurataa syksyllä 2018. ARKISTOKUVA/Maija-Liisa Nyman

Taidetta bussipysäkeille, toriaukion ehostusta vai koirapuisto? Nyt voi osallistua kunnan verkkosivuilla budjetointiin ja äänestä, mitkä ideat toteutetaan

Vihdin kunnan osallistuvan budjetoinnin hanke Viihtyisämpi Vihti on edennyt äänestysvaiheeseen.

Kuntalaiset saivat ehdottaa viime vuoden puolella mitä tekisivät 50 000 eurolla parantaakseen Vihdin viihtyvyyttä.

Ideoita kertyi ilahduttava määrä, noin 200 kappaletta. Kaikki ideat on nyt arvioitu ja niistä on muodostettu 24 määrärahan puitteissa toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa.

– Koronapandemia vaikutti alkuvuodesta moniin kunnan toimintoihin, ja tämä tärkeä hanke joutui valitettavasti odottamaan hektisen tilanteen rauhoittumista, sanoo kunnan hallintojohtaja Noora Nordberg kunnan tiedotteessa.

– Nyt olemme päässeet vihdoin äänestykseen, ja haluan toivottaa kaikille vihtiläisille osallistumisen ja vaikuttamisen iloa! On upeaa, että voimme kuntana tukea näin yhteisöllisyyttä ja rakentaa tulevaisuuden Vihtiä yhdessä asukkaiden kanssa, Nordberg hehkuttaa.

Osallistuvan budjetoinnin teemoina ovat tänä vuonna olleet viihtyisämpi Vihti, yhteisöllisyys ja yhteinen tekeminen sekä hyvinvointi.

Lisäksi ideoissa toivottiin huomioitavan erityisesti lapset ja nuoret, kulttuuri, liikkuminen ja luonto aktiivisten ihmisten Vihdissä.

Suosikki-ideoita voi äänestää kunnan verkkosivuilla 21. kesäkuuta mennessä.

Äänestäjä voi antaa äänensä kolmelle ehdotukselle, jotka tekevät Vihdistä viihtyisämmän ja ansaitsevat päästä jatkoon.

Kunta toteuttaa eniten ääniä saaneen tai saaneet ehdotukset yhteensä 50 000 eurolla vuoden 2020 aikana.

Osallistuva budjetointi on demokraattisen päätöksenteon prosessi, joka korostaa suoraa vaikuttamista sekä avointa ja osallistavaa päätöksentekoa.

Taustalla on ajatus, että kuntalaiset saavat itse päättää, mihin julkisia varoja käytetään, ja voivat näin vaikuttaa suoraan omaan asuinympäristönsä viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja arjen hyvinvointiin.

Osallistuvaa budjetointia kokeiltiin ensi kerran Vihdissä vuonna 2018 Viihtyisämpi Vihti 50 000 eurolla -pilottikokeiluna.

Tällöin toteutettiin äänestyksessä voittanut ehdotus Pajuniityn puiston estetemppuradasta.

Vuoden 2019 investointihanke toteutetaan vasta nyt järjestettävän äänestyksen perusteella.

Käyttötalouteen varatulla 20 000 eurolla kohennettiin kuitenkin loppuvuodesta kuntalaisten ideoiden perustella koulujen pihojen liikuntavälineitä, lisättiin puistoihin penkkejä ja roskiksia sekä hankittiin ikäihmisten ulkoiluttamiseen kaksi riksapyörää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut