Pilke-päiväkodit jatkaa esiopetusta ja varhaiskasvatusta Nummelan Touhulassa elokuun alusta alkaen

Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena toiminta päättyy 43:ssa Touhula-ketjun päiväkodissa. Yksi niistä sijaitsee Nummelassa Linnanniitun alueella. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Touhula Linnanniitun kiinteistössä Nummelassa jatkaa yksityistä esiopetus- ja varhaiskasvatustoimintaa Pilke-päiväkodit.

Toiminta jatkuu Pilkkeen pyörittämänä elokuun kolmannesta päivästä alkaen.

– Vihdissä on entuudestaan Pilke-päiväkoti Kultaseppä ja näin ollen toimija on kunnalle tuttu, Vihdin kunnan verkkosivuilla kerrotaan.

Mikäli haluaa hakea lapselle hoitopaikkaa Pilkkeeltä, se onnistuu sähköisesti kunnan verkkosivuilla olevan linkin kautta.

Toukokuussa yrityssaneeraukseen hakeutunut Touhula-päiväkodit sai yhteistoimintaneuvottelut päätökseen maanantaina 15.6.

Neuvottelujen tuloksena toiminta päättyy 43:ssa päiväkodissa.

Länsi-Uudellamaalla yt-neuvottelut johtivat kolmen toimipisteen sulkemiseen. Vihdissä suljetaan Touhula Linnanniittu ja Siuntiossa Touhula Störsvik.

Lohjalla Touhula Neitsytlinnan toiminta siirretään Lohjalla sijaitsevaan Touhula Vappulaan.

Toimipisteet sulkevat ovensa 31.7. Päiväkotien sulkeminen koskettaa Lohjalla 32:ta, Siuntiossa 24:ää ja Vihdissä 76:ta lasta.

– Olemme tarjonneet mahdollisuuksia siirtyä muihin Touhulan lähiyksiköihin tai kunnan varhaiskasvatukseen. Perheet tekevät lopullisen päätöksen, Touhula-päiväkotien viestintäjohtaja Ossi Ahto kertoo.

Lohjan päiväkodista uudelleensijoitetaan viisi henkilöstön työntekijää, Siuntiosta kahdeksan ja Vihdistä 15. Tavoitteena on sijoittaa mahdollisimman monta työntekijää muihin Touhula-päiväkoteihin.

Ahto kertoo, että yrityksellä on ollut taloudellisia haasteita vuodesta 2019.

Kuntien maksamissa palveluseteleissä tuli korona-epidemian aikana arvonleikkauksia ja osassa päiväkodeista ei ollut riittävästi lapsia paikkamääriin nähden.

– Kun saneerausprosessi alkoi, teimme arvion siitä, millä päiväkodeilla on toimintaedellytyksiä jatkaa. Yli 140 toimipistettä jatkaa normaalisti.

Koronaepidemia synnytti keväällä muitakin haasteita ja epävarmuutta.

– Koronavirus hankaloitti tilannetta, kun iso osa lapsista jäi kevääksi kotiin. Se oli akuutti haaste aiempien ongelmien päälle, Ahto myöntää.

Touhula Varhaiskasvatus Oy avasi Nummelan Linnanniitun alueelle Kotikyläntielle elokuussa 2015 uusiin tiloihin neliryhmäisen Touhula Liikuntapäiväkodin.

Liikunta on lapselle luonnollista, joten tilat suunniteltiin siten, että ne innostavat sekä kannustavat lasta liikkumaan.

Vihdin kunta oli ottanut palvelusetelin käyttöön, jonka ansiosta päivähoitomaksu oli Touhulassa sama kuin kunnallisessa päiväkodissa.

Vuoden 2014 syksyllä Vihdin kunta vuokrasi oululaisille COR-Group Oy:lle tontin Touhula Liikuntapäiväkodin rakentamiseksi Linnanniittuun.

Vihdin kunta pyrki tuolloin edistämään yksityisten päiväkotien osuutta Vihdissä lisätäkseen perheiden valinnanvapautta eri päivähoitomuotojen kesken sekä hillitäkseen kunnan investointitarpeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kisaamassa 124 urheilijan alkua – Nummelan Tarmon sarjakilpailut alkoivat
 2. Pienyrittäjien palveluita ja tuotteita näkyville kirkonkylässä
 3. Kaksi uutta tartuntaa Karviaisen alueella – tilanne koronan suhteen edelleen rauhallinen
 4. Verenluovutustilaisuus Nummelassa – luovutusajat varataan etukäteen
 5. Vihdin PlanB jälleen elokuussa
 6. Tiede: Päivällä robottien ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen tutkija, illalla performanssitaiteilija – Rebekah Rousi, 42, halusi oppia puhumaan suomea ja sen myös teki
 7. Suurpellon ampumisesta epäillyt vangittiin murhasta epäiltyinä – STT: Toisella Helvetin enkelit -taustaa
 8. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 9. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 10. Auttava puhelin -kampanja palaa: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 11. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan
 12. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 13. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 14. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 15. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Selvitys: Koulujen sulkemisella oli mitätön vaikutus lasten koronatartuntoihin – Opettajienkaan riski ei Ruotsin tietojen mukaan suurentunut
 2. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 3. Pienyrittäjien palveluita ja tuotteita näkyville kirkonkylässä
 4. Kaksi uutta tartuntaa Karviaisen alueella – tilanne koronan suhteen edelleen rauhallinen
 5. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 6. Legendaarisen kahvila-ravintolan uusi yrittäjä on vihtiläinen Taina Peltola – Hiidenpirtti avautui sopivasti kesäksi
 7. Kisaamassa 124 urheilijan alkua – Nummelan Tarmon sarjakilpailut alkoivat
 8. Maaniitunlahdesta myydään viisi omakotitonttia
 9. Verenluovutustilaisuus Nummelassa – luovutusajat varataan etukäteen
 10. Markkinaoikeus kumosi hankintapäätöksen Länsi-Uudenmaan Kulkukeskuksen operaattorista
 11. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 12. Saako urheiluvarusteiden haju yökkimään? Syypää ovat mikrobit, joita varusteet kuhisevat – Näin hajuongelmaa voi vähentää
 13. Nummelan Kiipeilyverstas Kantti on avattu: "Onnistumisen kokemukset innoittavat jatkamaan"
 14. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 15. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.