Hiiden Opiston opinto-ohjelma julki keskiviikkona – Lohjan, Vihdin ja Siuntion alueella tarjolla yli 670 kurssia

Hiiden Opiston toimiston väkeä: toimistosihteeri Tarja Saarinen (vas.), toimistosihteeri Riikka Kunttu, toimistoharjoittelija Soile Suutari ja liukumäessä istuu suunnittelija Karoliina Salmela. Hiiden Opisto

Hiiden Opiston lukuvuoden 2020–2021 opinto-ohjelma ja sähköinen opinto-opas julkaistaan keskiviikkona 1. heinäkuuta kello 12 Hiiden Opiston nettisivuilla www.hiidenopisto.fi. Koteihin opinto-opas jaetaan 20.–29. heinäkuuta.

Nettisivuilla voi tutustua tulevan lukuvuoden kurssitarjontaan hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisten alkua.

Hiiden Opiston tulevan lukuvuoden kurssitarjonnasta löytyy yli 670 kurssia Lohjan, Vihdin ja Siuntion alueella.

Laajassa opinto-ohjelmassa on paljon tuttuja ja suosituksi osoittautuneita kursseja, kuten kuvataidetta, kahvakuulaa, liikuntaa, sijoittamisen ja kielten kursseja.

Kädentaidoissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Atk- ja mediakursseilla löydetään ratkaisuja digipulmiin ja otetaan käyttöön etätyöskentelyynkin sopivat verkkoalustat, kuten Skype.

Hiiden Opistossa voi opiskella myös Avoimen yliopiston opintoja, kuten kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa ja psykologiaa. Opinnot järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston kanssa. Ilmoittautumiset Avoimen yliopiston opintoihin ovat käynnissä koko kesän Hiiden Opiston nettisivuilla.

Lukuvuonna 2020–2021 Hiiden Opistossa tarkastellaan suomalaisen yhteiskunnan arvokkaita perinteitä koulutuksen ja kulttuurin saralla tulevaisuudesta käsin. Mitä tulevaisuudessa muistellaan ja pidetään arvokkaana oman aikamme saavutuksena, tulevaisuuden perinteenä? Esimerkiksi korona on pakottanut meidät ottamaan ison digiharppauksen kaikilla elämänalueilla. Tämän päivän digi on tulevaisuuden perinnettä.

Myös Hiiden Opistossa luodaan vauhdilla uusia käytäntöjä oppimiseen ja opetukseen niin, että lähiopetuksen rinnalla sähköiset oppimis- ja toimintaympäristöt ovat arkipäivää. Digitekniikan avulla opiskellaan lähiruuan tuotantoa omalla kasvimaalla, omasta itsestä ja läheisten hyvinvoinnista huolehtimista, villasukkien neulomista, kännykän käyttöä tai opitaan eurooppalaisia kieliä.

Hiiden Opistossa seurataan koronavirustilannetta ja tarvittaessa lähes kaikki kurssit voidaan siirtää etäopetuksena toteutettaviksi. Etäopetus sisältää opettajan järjestämät nettitunnit esimerkiksi videoyhteyden välityksellä. Nettitunnit muodostavat opetuksen rungon, jonka lisäksi tarjolla voi olla verkkomateriaalia ja ohjausta.

Ilmoittautumiset alkavat porrastetusti elokuussa. Lukuvuosi käynnistyy maanantaina 31.8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut