Rasti-Vihti sai uutta vauhtia – seuralla on uudet tilat ja vahva tuki yhteistyökumppanilta

Niko Sorvari (vas.), Mika Rintamäki ja Jouni Moisander esittelivät Rasti-Vihdin uusien tilojen edustalla perävaunua, joka on maasto-olosuhteissa osoittautunut erittäin käytännölliseksi.. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Suunnistusseura Rasti-Vihti on panostanut pääyhteistyökumppaninsa avulla vahvasti tulevaisuuteen.

Seuralla on nyt Veikkoinkorvessa uudet toimisto-, koulutus- ja varastotilat, joihin mahtuu myös muutaman kerran rasteilla erinomaiseksi todettu uusi perävaunu.

– Koronakevät teki meidänkin toimintaamme ison loven, mutta Mika Rintamäki auttoi tuellaan meitä, tiivistää Rasti-Vihdin toiminnassa seuran lähes koko historian ajan mukana ollut Jouni Moisander.

Rintamäen Rakennus ja Suunnittelu Oy ja Rasti-Vihti ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka rahoituksen avulla seura pystyi hankkimaan esimerkiksi monikäyttöisen perävaunun.

Pääosan vaunun hankintahinnasta seura saa avustuksena Ykkösakselin Leader-rahoituksella.

– Vaunua on käytetty jo muutamaan kertaan keskiviikkorasteilla toimistona. Hyvä peli, Moisander kuittaa.

Kokonaispainoltaan 750-kiloisen vaunun suojassa ovat kisapaikalla muun muassa ajanottolaitteet, joiden toiminnan turvaamiseksi on mahdollisuus käyttää myös lisäakkuja.

Perävaunua Rasti-Vihti käyttää tukikohtana lähitulevaisuudessa myös koulukierroksilla – sitten kun koronatilanne sen sallii.

Seura aloittaa nuorille suunnatun suunnistuskoulun elokuussa.

Nuorisotyöhön panostamisen lisäksi ja siihen liittyen tarkoitus on tarjota Vihdin kouluille suunnistuskoulutusta; tavoitteena on saada uusia nuoria harrastuksen pariin.

Rasti-Vihdin toimitiloista on suunniteltu monipuoliset.

– Tämä keittiötila valmistuu pian. Kokoustilaan mahtuu hyvin yli kymmenen henkeä ja suurempaa joukkoa voimme kouluttaa myös tässä hallitilassa, Jouni Moisander esittelee tyytyväisenä.

Rasti-Vihdin uusi 67-neliöinen tukikohta on Veikkoinkorvessa Rintamäen Rakennus ja Suunnittelu Oy:n rakentamassa hallissa Ratastien varrella.

Yritys on rakentanut Veikkoinkorven alueelle tähän mennessä yhdeksän hallia. Halliosakkeita ovat ostaneet niin yritykset, yksityishenkilöt ja yhdistykset.

Tuoreimman Rintamäen rakentaman hallin tilat luovutettiin osakkeenomistajille kesäkuun lopussa.

Mika Rintamäen yritys on tehnyt muutamia taloudellisesti merkittäviä yhteistyösopimuksia vihtiläisten seurojen kanssa; esimerkkinä Rintamäki Areena.

– Haluan panostaa näkyvyyteen ja yhteistyön toimivuuteen. Siksi ei kannata jaella kymppejä ja satasia, vaan keskittää ja panostaa niin, että siitä on todellista hyötyä, Mika Rintamäki kertoo.

– Tuntuu todella lämpöiseltä kun firman logo näkyy hyvissä yhteyksissä, yrittäjä myöntää.

Vaunua ja seuran toimitiloja esittelemässä oli myös Rasti-Vihdin Niko Sorvari, joka nappasi hopeaa sekä sprintistä että pitkän matkan kisasta juhannuksena Tampereella pidetyissä pyöräsuunnistuksen SM-kisoissa.

Sorvari oli kummassakin kisassa pitkään kiinni mestaruudessa, mutta joutui loppumatkasta taipumaan Lahden Taimen Timo Sarkkiselle.

Lauantain reilun 5 km sprinttimatkalla eroa kultamitaliin jäi 20 sekuntia ja sunnuntain 17 km kisassa 46 sekuntia.

Varsinkin sunnuntain kisassa kärkikaksikko erottui muista selvästi, pronssimitalisti jäi Niko Sorvarista yli kymmenen minuuttia.

Rasti-Vihti

Rasti-Vihti on Vihdin alueella toimiva suunnistuksen erikoisseura. Seura perustettiin vuonna 1976.

Seura keskittyy alkeis- ja kuntosuunnistukseen, karttojen tekemiseen ja kilpailujen järjestämiseen.

Seuran lajeja ovat suunnistus, pyöräsuunnistus, hiihtosuunnistus, rogaining ja tarkkuussuunnistus.

Puheenjohtaja on Veli-Pekka Mattila. Muut hallituksen jäsenet ovat Jouni Moisander, Kimmo Lindholm, Niko Sorvari, Petri Salminen (sihteeri) ja Anttijussi Röman.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut