Kaasujalka ei ole hellittänyt Turunväylän tietyömailla – Poliisi MTV:lle: "Tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä"

Turunväylän tietyömailla mitataan edelleen koviakin ylinopeuksia. Kuvituskuva. Arkisto/Sirpa Repo

Autoilijoiden kaasujalka on ollut raskas Turunväylän tietyömailla Veikkolassa ja Kehä I:n kohdalla. Länsiväylä kirjoitti aiheesta useamman kerran keväällä.

Sama meno on jatkunut Turunväylän tietyömaiden kohdalla myös kesällä. MTV uutisoi, kuinka autoilijat ovat jatkaneet tietyömaiden sivuuttamista joskus kovillakin nopeuksilla.

Poliisi oli torstaina mitannut Veikkolan työmaan kohdalla 38 minuutissa 70 ylinopeutta eli noin kaksi ylinopeutta minuutissa, kun MTV oli ollut paikalla. Poliisi oli MTV:n mukaan asettanut tutkan sakkorajan 70 kilometrin tuntinopeuden kohdalle. Kovin mitattu nopeus oli 124 kilometriä tunnissa kuudenkympin nopeusrajoitusalueella.

Huhtikuussa Länsiväylä kertoi, kuinka autoilija oli ajanut samassa kohdassa 111 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella.

Poliisi tuskailikin MTV:lle ylinopeuksien vaarantavan tietyömaiden työntekijöiden turvallisuuden.

– Eihän tässä touhussa ole enää mitään järkeä. Siellä on kuitenkin työmiehet – jotka ovat isiä, veljiä ja poikia – töissä tuolla. He tekevät melkein oman henkensä uhalla töitä tuolla, vanhempi konstaapeli Ismo Soukola Länsi-Uudenmaan poliisista sanoi MTV:lle.

Myös Liikenneturva vetosi autoilijoihin keväällä.

– Kyse ei ole vain tielläliikkujien, vaan myös tietyömaan työntekijöiden turvallisuudesta. He tekevät hommia, jotta yhteydet paranisivat ja liikenne olisi jatkossa yhä sujuvampaa. Tietyömaa-alueella on tärkeintä hidastaa ajonopeus sellaiseksi, että voi varautua poikkeaviin tilanteisiin, Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi sanoi tuolloin tiedotteessa.

Turunväylällä Kehä I:n kohdalla sijaitseva tietyömaa on toinen paikka, jossa poliisi on mitannut roimiakin ylinopeuksia.

Länsiväylä kertoi toukokuussa, kuinka poliisi kirjasi roppakaupalla ylinopeuksia valvoessaan aamuliikennettä tuon tietyömaan kohdalla. Länsi-Uudenmaan poliisin kamera-auto oli paikalla 40 minuuttia, ja tuona aikana kameraan tallentui 270 sakon arvoista ylinopeutta eli keskimäärin 6–7 ylinopeutta joka minuutti. Suurin mitattu nopeus oli 115 kilometriä tunnissa kuudenkympin rajoitusalueella.

Onnettomuudet tietyömailla

Poliisin tietoon tulee vuosittain keskimäärin kolme tietyöalueilla tapahtunutta kuolemantapausta.

Tietyöalueilla loukkaantuneita on vuosittain keskimäärin 129.

Eniten henkilövahinkoja tapahtuu kello 13–19 välisenä aikana.

Liikenneturvan kyselyssä yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli samaa tai melko samaa mieltä siitä, että nopeusrajoituksia on syytä noudattaa tietyömaiden kohdalla.

Samassa Kantar TNS:n Liikenneturvalle tekemässä noin tuhannen vastaajan kyselyssä joka neljäs oli samaan aikaan kuitenkin samaa tai melko samaa mieltä siitä, että nopeusrajoitukset ovat liian alhaisia tietyömaiden kohdalla.

Lähteet: Poliisi ja Liikenneturva

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 3. Hiiden Opisto on täydessä valmiudessa
 4. Kirkonkylän urheilukenttä kunnostetaan: ”Saadaan kenttä, jolla kelpaa liikkua, peuhata ja pelata”
 5. Niuhalanraittia asfaltoidaan, autoja ei parkkiin raitin varteen
 6. "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin" – Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin – "Naama roikkui"
 7. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 8. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 9. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"
 10. Vakavien väkivaltarikosten määrä kasvoi rajusti Helsingissä – "Väkivallan käyttöön varaudutaan ja esimerkiksi teräasetta saatetaan kantaa mukana"
 11. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 12. Vihdin Viestin juniorit onnistuivat piirinmestaruuskisoissa
 13. "Peruslippumme maksaa 2,99 euroa" – Uusi halpabussifirma aloittaa liikennöinnin Helsingistä Turkuun
 14. THL:n koronasovelluksen koekäyttö älypuhelimissa alkaa – näin se toimii
 15. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.