Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman

Länsi-Uudenmaan poliisin alueella on havaittu, että jotkut polkupyörävarkaat jättävät anastetun pyörän tilalle huonomman pyörän. Arkisto/Riitta Kumpulainen

Pyörävarkaudet eivät ole laantuneet Espoossa pääpaikkaansa pitävän Länsi-Uudenmaan poliisin alueella.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että sen toiminta-alueella on heinäkuun aikana ilmoitettu varastetuksi jo yli 40 polkupyörää, yhteisarvoltaan yli 20 000 euroa. Pyöriä on viety niin telineistä, pyöräparkeista ja -varastoista kuin pihoiltakin.

Varkaiden suosikkimerkki on heinäkuun alkupuolellakin ollut kesäkuun tapaan Jopo. Kesäkuussa Jopoja varastettiin Länsi-Uudenmaan poliisin alueella yli 20 kappaletta.

Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä pohditaan myös uutta polkupyörävarkauksiin liittyvää ilmiötä. Poliisi on saanut tietoonsa, että polkupyörien anastuspaikoilta on löytynyt "tilalle" jätettyjä pyöriä.

Samoin poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan "anastetuista pyöristä, jotka jätetty ojaan tai metsään ehkä odottamaan kuljetusta".

Pääkaupunkiseudun alueellisissa Facebook-ryhmissä on tehty samankaltaisia havaintoja pyöränsä parempaan "päivittävistä" varkaista.

Poliisi pohtii Twitter-tilillään myös näiden varkauksien ketjuttamista.

– Varmaan tuo "tilalle" jätetty pyörä on usein varkaan tapa päästä paikalle. Anastetaan halvempi pyörä jostain, ajellaan ja etsitään kalliimpi, anastetaan kalliimpi ja jätetään halvempi "tilalle", Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. DC3:lla voi jälleen lentää Nummelassa lauantaina – lentokenttä täyttää 80 vuotta
 2. Poliisin pysäyttämä ’’varas’’ olikin Hiidenrannan kauppias – Antti Raiski lupaa tarjota ilmoittajalle pullakahvit
 3. Hiiden Opisto on täydessä valmiudessa
 4. Kirkonkylän urheilukenttä kunnostetaan: ”Saadaan kenttä, jolla kelpaa liikkua, peuhata ja pelata”
 5. Niuhalanraittia asfaltoidaan, autoja ei parkkiin raitin varteen
 6. Juuri nyt: Rivitalo tulessa Vihdissä – yksi asukas toimitettu sairaalaan, sammutustyöt jatkuivat iltakymmeneltä
 7. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 8. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 9. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 10. Keski-ikäinen mies vangittiin useista seksirikoksista epäiltynä – uhreina alle 16-vuotiaita poikia
 11. USU: Apteekkien hyllyt jopa tyhjentyneet kasvomaskeista – Kertakäyttömaskista voi joutua maksamaan pari euroa kappaleelta
 12. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 13. Tilastotkin sen vahvistavat: Heinäkuussa hellepäiviä melkein viikon verran keskivertoa vähemmän, sadetta senkin edestä
 14. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 15. "Musta vuosi" henkirikosten määrässä Itä-Uudellamaalla – poliisi: "Poikkeusolot eivät yksistään selitä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.