"Palvelut täytyy rakentaa terveelle taloudelle" – Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen kävivät Nummelassa

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja Antti Kaikkonen kävivät Nummelassa Ravintola Klassikossa innostamassa kuntavaaleihin. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen vierailivat Nummelassa keskustelemassa ja innostamassa kuntavaaleihin.

– Keskusta on kuin Suomi pienoiskoossa: erilaisia ihmisiä erilaisilla taustoilla, Kulmuni sanoi. Kulmunin mukaan erilaisilla ihmisillä on kuitenkin yhteinen tehtävä: maan vieminen eteenpäin.

Hyvät lähipalvelut ja yhteydet – niin teiden kuin tietoliikenteen osalta – ovat Kulmunin mielestä keskeisiä asioita ensi vuoden kuntavaaleissa.

– Palvelut täytyy rakentaa terveelle taloudelle, Kulmuni kuitenkin muistutti. – Jotta voidaan panostaa hyviin ja kivoihin asioihin, täytyy olla jotain mistä ottaa.

Hän totesi, että tätä varten yhä useampi suomalainen pitäisi saada töihin.

– Koronakeväänä on huomattu yhteiskunnan hauraita pisteitä, Kulmuni sanoi ja nimesi tällaiseksi esimerkiksi työttömyyskassaan kuulumattomat henkilöt, jotka eivät ole saanet ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Näitä pisteitä täytyy hänen mielestään saada kuntoon.

Vihdin kunnan talousjohtaja Henri Seppänen antoi vierailijoille kotiinviemisiksi selkiläistä Nummitarhan juoksevaa hunajaa. Maija-Liisa Nyman

Antti Kaikkosen mielestä hallitus on tehnyt koronan suhteen ”suurin piirtein oikeita päätöksiä suurin piirtein oikeaan aikaan”.

Puolustusministeri huomautti, että vaikka pahin tilanne toivottavasti koronan suhteen onkin ohi, ei vaara ole kokonaan poistunut. – Hygieniasäännöistä täytyy pitää kiinni niin kauan kuin korona vielä väijyy.

Puolustusministerin mielestä yksi koronan opetuksista on se, että omavaraisuuteen ja varautumiseen on panostettava.

– Epäilenpä, ettei tämä ole viimeinen kriisi, jonka Suomi kohtaa. Viisas varautuu vähän kaikenlaiseen.

Kuntavaaleista Kaikkonen huomautti, että ensi vuoden kevääseen ei enää ole pitkä aika. Hän jatkoi:

– Hyvin paljon ihmisten arkeen vaikuttavista asioista päätetään kunnanvaltuustossa.

Yleisö esitti valtakunnan päättäjille kysymyksiä ja kommentteja esimerkiksi ruuhkamaksuista, valokuidusta, keskustan harjoittamasta politiikasta, kaksoiskuntalaisuudesta ja valtion avusta kuntatalouteen.

Tapahtuman järjesti Keskustan Vihdin kuntayhdistys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut