Koiviston kotimuseolla avoimet ovet kahtena viikonloppuna

Kotimuseossa on esimerkiksi Joukkosidontapaikan (JSP) tarvikkeita. ARKISTO/Vesa Valtonen

Maija-Liisa Nyman

Koiviston entinen torppa Olkkalassa on Marjukka Arellin synnyinkoti, jonka pihapiirissä Marjukka ja Jussi Arell ovat pitäneet kotimuseota nyt 12 vuotta.

– Ajatus lähti siitä, että torpan nurkista löytyi vanhaa tavaraa ja ajateltiin, että pistetään niitä esille, Marjukka Arell sanoo.

Sittemmin tavaroita on saatu museomäelle myös lahjoituksina ja löydetty huutokaupoista ja kirpputoreilta – tavaroita on nyt esillä tuhansia.

Vanhassa kanalassa on kodin tavaraa, tallissa hevosiin liittyviä esineitä, navetassa esimerkiksi suutarin tavaroita, pihalla rekiä. Viimeisin isompi uudistus on Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi rakennettu talvisodan ja jatkosodan tapahtumista kertova osasto.

Vanhimmat esineet ovat 1930-luvulta, mutta Arellit ovat pyrkineet siihen, että eniten esineitä olisi 1950-luvulta.

Koiviston kotimuseolla Haavistontie 173:ssa pidetään joka vuosi avointen ovien -päivät; tänä kesänä paikkaan pääsee tutustumaan elokuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna klo 11-17. Tarjolla on myös kahvia ja kirpputorimyyntiä.

Lisätietoa: Marjukka Arell 0440 410 424

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.