Kolme koomikkoa kesäteatterilla: Komediafestivaali On The Road tulee toista kertaa Vihtiin

Komediafestivaali On The Road -kesäkiertue tulee toista kertaa Vihtiin. Ilari Johansson on yksi kolmesta esiintyjästä. .

Maija-Liisa Nyman

– Kevät on ollut raju. Me tapahtuma-alalla olemme kärsineet todella paljon, komediakeikkoja tuottava Juha Jylhäsalmi sanoo.

Hänelle on jäänyt mieleen maaliskuun 18. päivä, jolloin hän oli menossa jääkiekkojoukkue KalPan kotiotteluun. Ennen ottelua tuli kuitenkin tieto, että yleisöä ei otetakaan sisään. Siitä se alkoi: kevään tapahtumien peruminen. Samaa joutui Jylhäsalmi itsekin tekemään.

– Seuraavalla viikolla peruttiin koko kevät: viisikymmentä stand up -keikkaa.

Huhtikuussa tehtiin lisäksi päätös perua alkukesäksi suunniteltu Kuopion Komediafestivaali, Jylhäsalmen vuoden päätapahtuma, jota hän on tuottanut vuodesta 2008 saakka.

– Liikevaihdollisesti noin 100 000 euroa hävisi rahaa, Jylhäsalmi toteaa. Hän sanoo, että on kuitenkin pystynyt minimoimaan kulut ja kehittelemään uutta.

Ja nyt hän pääsee vihdoin taas tuottamaan keikkoja: Komediafestivaali On The Road -kesäkiertue käynnistyy kuun vaihteessa.

Kesäkiertueen suunnitelluista paikkakunnista toteutuu puolet. Vihti on yksi näistä paikkakunnista: stand up -komiikkaa nähdään kesäteatterilla 1. elokuuta.

Komediafestivaali On The Road -kesäkiertue kävi viime kesänä ensimmäistä kertaa Vihdissä. Tuolloin Vihdin kesäteatterilla esiintyivät koomikot Ali Jahangiri, Jaakko Saariluoma ja André Wickström.

Tällä kertaa viime vuoden kolmikosta mukana on Ali Jahangiri ja uusina esiintyjinä nähdään Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

– He ovat hyvin vauhdikkaita persoonia kaikki niin lavalla kuin lavan ulkopuolella, Juha Jylhäsalmi toteaa. Hän sanoo, että muuten nämä stand upin ammattilaiset ovatkin keskenään varsin erilaisia esiintyjiä.

Jahangiri on ärhäkkä, älykäs ja yhteiskunnallinen koomikko. Jylhäsalmi jatkaa, että Johanssonin aikana eturivi saa yleensä uuden kampauksen ja Kivelä taas on rakastettava tarinankertoja.

Sen lisäksi, että kiertueen paikkakuntia toteutuu suunniteltua vähemmän, otetaan kuhunkin esityspaikkaan vähemmän yleisöä kuin normaalisti. Näistä haasteista huolimatta Jylhäsalmi on tyytyväinen, että kiertueelle ylipäätään päästään. Hän sanoo, että esiintyjät odottavat keikkoja jo innokkaasti.

– On mukavaa, että esiintyjät ja yleisö kohtaavat lähes puolen vuoden tauon jälkeen.

Jylhäsalmi uskoo, että myös yleisö on kaivannut tapahtumia. Tähän viittaisi sekin, että Vihdin keikan liput ovat käyneet hyvin kaupaksi. Vihdin kesäteatterille otetaan yleisöä nyt reilu 300 henkeä.

– Kesäteatterit ovat hyviä ja turvallisia paikkoja keikoille. Ne ovat niin isoja, että löytyy tilaa pitää välimatkaa muihin, Jylhäsalmi sanoo ja jatkaa:

– Kaikki ovat osansa saaneet tästä korona-ajasta ja osaa ihmisistä on tämä aika pelottanutkin. Nyt kun tulee keikalle, kannattaa unohtaa pelkääminen ja keskittyä viihtymään.

Tapahtuma

Komediafestivaali On The Road lauantaina 1.8.2020 klo 19 Vihdin kesäteatterilla (Kirkkoniementie 12, kirkonkylä). Tapahtuman kesto on reilu puolitoista tuntia. Esityksessä on tauko.

Liput 26 euroa osoitteesta www.ticketmaster.fi tai ovelta, mikäli lippuja riittää. Ikäraja 18 vuotta.

Esiintymässä Ali Jahangiri, Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

Esityspaikat noudattavat viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Koronaturvaohjeistukset huomioiden koko katsomokapasiteetti ei ole käytössä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut