Lapsuuden laulajasankareiden jäljillä – Jyrki Anttila esittää Mauno Kuusiston ja Tapio Rautavaaran tutuksi tekemiä lauluja

Laulaja Jyrki Anttila esiintyy Vihdin kesäteatterilla. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Hyviä sanoituksia ja sielukkaita kappaleita. Täysi kattaus ihania säveliä, oopperalaulaja Jyrki Anttila lupaa. Hän on tulossa esiintymään Vihdin kesäteatterille ensi lauantaina 1. elokuuta kello 15.

Kertokaa se hänelle -konsertissa tenori liikkuu Mauno Kuusiston ja Tapio Rautavaaran viitoittamissa tunnelmissa.

– Mauno Kuusisto ja Tapio Rautavaara kuuluivat minun lapsuuden ajan laulajasankareihini. Tykkäsin jo pikkupoikana siitä, että laulaja osaa käyttää ääntä, Anttila sanoo ja huomauttaa: – Jos ihminen osaa laulaa, ei useinkaan tarvita mitään ylimääräistä, ei tanssijoita, ei savukoneita, ei hirvittävää hulabaloota.

Anttila on suunnitellut jo pitkään esittävänsä näiden kahden suosikkinsa tutuksi tekemiä kappaleita. Konsertissa kuullaan esimerkiksi On kaunis kotimaani, Isoisän olkihattu ja Kulkuri ja joutsen – suomalaista kansallisromantiikkaa siis.

– Välillä tenori avaa luukkuja, Anttila virnistää ja selittää laulavansa myös muun muassa kappaleen O Sole Mio.

Anttilaa säestää pianolla hänen vaimonsa Maija Anttila.

– Vaimoni on monipuolinen ja taitava muusikko, laulaja kehuu.

Koronakevät oli laulajalle haastava: Anttila kertoo, että yhdessä rysäyksessä meni 40 prosenttia koko vuoden liikevaihdosta.

– Se veti miehen viikoksi hiljaiseksi, mutta olen aina ollut yrittäjähenkinen joten rupesimme kehittämään uusia palveluita. Tuotimme virtuaalisia konsertteja myyntiin, Anttila kertoo konsertti- ja ohjelmatoimistostaan OperArtista. Hän kertoo ideoineensa myös WhatsApp-videopuhelun välityksellä laulettavat onnitteluserenadit.

– Se on ollut jymymenestys!

Uutuudet myös jäävät valikoimiin ja niitä kehitetään edelleen.

– Nyt syksyllä tehdään pienempiä konsertteja, Anttila sanoo ja kertoo, että Kertokaa se hänelle -konsertteja on nyt järjestetty kesäkuusta saakka.

Lippuja Kertokaa se hänelle -konserttiin saa Lippupisteestä ja ovelta tai varaamalla numerosta 044 9801167. Lipun hinta on 32,50 euroa, vähintään viiden hengen ryhmille liput 25 euroa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut