Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa

Annu Toiviainen-Malmio pitää elokuun näyttelyä pääkirjastolla. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

– Kasvokuvia, joista välittyy tunne ja ajatukset. Toivon, että katsoja voisi näistä tunnistaa omasta elämästään jonkun hetken tai tunnelman.

Näin luonnehtii Annu Toiviainen-Malmio töitä näyttelyssään, joka on elokuun ajan esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa.

– Sain näihin idean jo kymmenen vuotta sitten, mutta olen antanut idean hautua, Toiviainen-Malmio kertoo.

Viime syksynä Toiviainen-Malmio rupesi lopulta maalaamaan "päähän pälähtäneitä" kasvokuvia – ja heti ensimmäisenä päivänä niitä syntyi kolme. Kaikkiaan hän teki viitisenkymmentä työtä vain kahden kuukauden aikana.

Toiviainen-Malmio on musiikin ammattilainen, joka kertoo myös kirjoittavansa. Parhaillaan tekeillä on Haikara etsii Helsinkiä -niminen kirja, johon hän on kirjannut omia muistojaan varhaislapsuudesta 1950-luvulta.

– Olen monipuuhaaja, nainen nauraakin. Hänestä eri taiteen alat ruokkivat toisiaan.

Toiviainen-Malmio on pitänyt Vihdin pääkirjastolla aiemmin kaksi akvarellinäyttelyä ja yhden mosaiikkinäyttelyn vitriineissä, mutta nyt häneltä nähdään guasseja eli peitevärein tehtyjä kuvia.

Toiviainen-Malmio on järjestänyt aikaisemmin kirjastoon myös isänsä Esko Toiviaisen öljymaalausten näyttelyitä ja sisarensa Leena Toiviaisen akvarelleja.

Espoolainen Toiviainen-Malmio on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa kesät Pääkslahdessa, ja nykyäänkin hän viihtyy kesämökillä Hiidenveden rannalla.

Guasseja: Katseita, tunteita, ajatuksia -näyttely on esillä elokuun ajan Vihdin pääkirjastossa Nummelassa (Pisteenkaari 9).

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut