Juuri nyt: Kysyntä on kasvanut voimakkaasti – vihtiläisen Globe Hopen yrittäjä Seija Lukkala moninkertaisti suojamaskituotannon

Globe Hope Oy:n perustaja ja yrittäjä Seija Lukkala oli erittäin tyytyväinen viikko sitten kun uusien koneiden asennukset olivat loppusuoralla. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihtiläisen Globe Hope Oy:n yrittäjä Seija Lukkala ennakoi kasvavan suojamaskitarpeen hyvissä ajoin – ja laajensi kuluneen viikon maanantaista alkaen suojavarusteiden tuotantoa merkittävästi.

Maskien ja suojaessujen tuotannossa uusien tekijöiden määrä nousi tällöin 25:llä.

Globe Hopessa valmistetaan nyt eniten pestäviä suojamaskeja Ahlström-Munksjö Oyj:n Tampereen tehtaalla synnytetystä materiaalista.

Raaka-aineen kotimaista valmistusta ovat olleet edistämässä monet keskeiset tahot.

– Tämän polyesterikuidun suodatuskyky on 85 prosenttia, eli suodatuskyky lähes hipoo terveydenhoitoalalla vaadittavaa 95 prosentin suodatuskykyä, Seija Lukkala esittelee tutkimustuloksia.

– Materiaali testattiin suomalaisessa huippulaboratoriossa. Kymmenen pesukerran jälkeen materiaalin suodatuskyky oli pudonnut kuusi prosenttiyksikköä.

Lukkala esittelee tuloksia, joiden mukaan kymmenen keittämiskerran jälkeen suodatuskyky oli alentunut ainoastaan kaksi prosenttiyksikköä.

Erityisesti eettisyyteen, ekologisuuteen, esteettisyyteen ja vastuullisuuteen yritystoiminnassaan panostanut Seija Lukkala esitteli ennen toiminnan merkittävää laajentumista myös suojaessuja, joiden tuotanto on lähtenyt samoin suurilla kierroksilla käyntiin.

– Suomi ei ole mikään saareke, johon koronan toinen aalto ei yltäisi, yrittäjä pohdiskeli ennen kuin päätti käynnistää tuotannon merkittävän laajentamisprosessin.

Yritys lähti kehittelemään kasvomaskeja helmikuussa ja huhtikuussa maskituotantoa tehtiin täydellä höyryllä.

– Japanissa, kuten muissakin Aasian maissa, kasvomaski on ollut asuste ja designtuote jo kauan. Japanista meiltä kysyttiin maskeja jo viime vuoden puolella, jolloin aloimme suunnitella niitä, Lukkala taustoittaa.

Tuotannon merkittävä lisääminen maanantaina onnistui kun työhön palkattiin eläkkeelle siirtyneitä työntekijöitä, entisiä työntekijöitä, rekrytoitiin uusia työntekijöitä ja ryhdyttiin käyttämään vanhoja alihankkijoita.

– Näitä suojamaskeja valmistetaan nyt täällä Nummelassa ja noin kymmenessä paikassa eri puolilla Suomea.

– Moni pohtii tällaisten pestävien maskien hintaa. Sen voi todeta, että kun otetaan huomioon pesukerrat niin yhden käyttökerran hinnaksi tulee muutamia kymmeniä senttejä, Seija Lukkala laskee.

Kevään ja kesän aikana tuotannossa oli aaltoliikettä.

– Siihen vaikutti merkittävästi uutisointi maskien tarpeesta ja niiden käyttämisestä, Seija Lukkala kertoo.

– Nyt painetaan todella täysillä. Postimyynti vetää hyvin ja asiakkaita käy runsaasti täällä Nummelanharjulla myymälässämme, Seija Lukkala iloitsi kun pitkät rivit ompelukoneita oli valmiina tuotannon merkittävään laajentamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.