Juurakkotien kiinteistöstä tehtiin Vihdin kunnalle 210 000 euron tarjous – vuokralaisille esitetään tarjottavaksi puolen vuoden pituinen vuokrasuoja

Nummelassa Juurakkotien varrella oleva kunnan omistama kiinteistö perjantaiaamuna. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Kunnan omistaman Nummelassa Juurakkotie 5-7:ssä sijaitsevan teollisuus- ja varastorakennuksen myyntiä käsitellään kunnanhallituksessa maanantaina.

Esityksenä on, että kunnanhallitus hyväksyisi teollisuus- ja varastorakennuksesta Huutokaupat.com-palvelussa annetun korkeimman tarjouksen 210 000 euroa. Korkeimman tarjouksen teki Testware Oy.

Esityksenä on myös, että teollisuus- ja varastorakennuksessa voimassaoleville vuokralaisille taataan kaupan yhteydessä kuuden kuukauden vuokrasuoja, jona aikana vuokrasopimuksia ei voi irtisanoa.

Vuokrasopimusten ensimmäinen irtisanomisajankohta olisi kuuden kuukauden kuluttua kaupantekopäivästä.

Kiinteistöllä sijaitsevissa tiloissa ovat vuokralaisina muun muassa Nummelan Voimailijat ja Nummelan Moottorikerho.

Päätösesityksen mukaan Vihdin kunta pyrkii takaamaan harrastustoiminnan jatkumisen edellytyksiä avustamalla vuokralaisia korvaavien tilojen kartoittamisessa, mikäli vuokralaiset eivät pysty jatkamaan toimintaa nykyisissä tiloissaan.

Nummelan Moottorikerhon puheenjohtaja Ville Könönen ja Nummelan Voimailijoiden puheenjohtaja Harri Helin lähettivät maanantaina avoin kirjeen Vihdin kunnan päättäjille.

Puheenjohtajat toteavat, että näiden seurojen toiminnassa on mukana yhteensä noin 475 aktiivista vihtiläistä.

Könönen ja Helin muistuttavat, että kunta ei neuvotellut vuokralaisten kanssa ennen tilojen laittamista myyntiin.

– Olisi ollut kohtuullista käsitellä kiinteistöstä luopuminen tiloissa vuokralaisina olevien seurojen kanssa, kartoittaa korvaavia tiloja ja vaikka kiinteistön nykyistä kustannusrakennetta, jos sille olisi jotain yhdessä tehtävissä.

Syksyllä 45 vuotta täyttävä Nummelan Moottorikerho on ollut kiinteistössä kunnan vuokralaisena noin 25 vuotta. Moottorikerhon tiloissa on päättäjille lähetetyn kirjeen mukaan hyvät korjaus-, pesu- ja säilytystilat moottoripyöräilyn harrastajille

– Yhteiset kattavat kerhotilat mahdollistavat moottoripyöräilyn harrastamisen myös niille, joilla ei ole sopivia tiloja kotona, eli esimerkiksi kerros- ja rivitaloissa asuvat motoristit.

Nummelan Voimailijat on vuonna 1983 perustettu painin, painonnoston ja voimailun erikoisseura.

Voimailutilat ovat olleet Juurakkotien rakennuksessa vuodesta 1995 alkaen, jolloin seura rakensi rakennuksen harjoittelutilat monien muiden seurojen tavoin.

– Painitila tehtiin Juurakkotielle vuonna 2018 kun painimatto hävisi vanhan painisalin tiloista ja se korvattiin tatamilla kuulematta Nummelan Voimailijoita, kirjeessä muistutetaan.

Viime vuonna seura uusi voimailupuolen suihkutilat nykyisten normien mukaisiksi.

Seurojen puheenjohtajat toteavat, että kunta on vuokrannut tiloja seuroille maltilliseen hintaan, joka on mahdollistanut seuroille tarjota kattavat palvelut jäsenille maltillisella kustannustasolla.

– Koemme, että myymällä kiinteistön kunta epäsuorasti häätää meidät pois tiloista ja karsii näin meidän tulevaisuuden toimintaamme, puheenjohtajat toteavat.

Kirjeessä Nummelan Moottorikerho ja Nummelan Voimailijat vaativat, että kunnan tuki tilojen osalta pysyy entisellään.

– Tämä onnistuu joko jättämällä kiinteistön myynti tekemättä vuokrasopimusten pysyessä entisellään tai vaihtoehtoisesti kunta tarjoaa seuroille vastaavat tilat nykyisellä vuokratasolla ja vuokratuella jostain toisesta kiinteistöstä, Ville Könönen ja Harri Selin esittävät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.