Kasvomaskien jakamista vähävaraisille valmistellaan Vihdissä ja Karkkilassa

Vihdin kunta, Karkkilan kaupunki ja Perusturvakuntayhtymä Karviainen tiedottavat alkuviikosta lisää kasvomaskien jakamisesta alueen vähävaraisille. Ella Karttunen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihdin kunta ja Karkkilan kaupunki valmistelevat yhteistyössä Perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa kasvomaskien hankintaa ja jakelua vähävaraisille.

Tästä tiedotetaan tarkemmin alkuviikosta molempien kuntien sekä Karviaisen kotisivuilla.

Valtioneuvosto yhteistyössä THL:n kanssa on julkaissut suosituksen kasvomaskin käytöstä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan jokainen hankkii kasvomaskin itse.

Kasvomaskeja voi ostaa esimerkiksi apteekeista ja ruokakaupoista.

Kunnat on velvoitettu huolehtimaan siitä, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille.

THL suosittelee maskin käyttöä yli 15-vuotiaille henkilöille niissä sairaanhoitopiireissä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Maskilla suojautumista suositellaan erityisesti julkisessa liikenteessä sekä tilanteissa, joissa ei ole mahdollista pitää 1-2 metrin turvavälejä.

Lisäksi kasvomaskia suositellaan käytettäväksi koronatesteihin mentäessä tai riskialueelta Suomeen palatessa ja maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, siirryttäessä karanteeniin.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös silloin, jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. Suositus on voimassa toistaiseksi.

Vihdin kunnan verkkosivuilla olevassa tiedotteessa muistutetaan, että kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä; tärkeää on myös yhä edelleen noudattaa turvavälejä, pestä huolella kädet, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Oireisena pitää välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.