"Ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen" – reppukeräys onnistui jälleen

Marcus Vanhala ja Ronja Finér vastaanottamassa reppuja Nummelan konttorissa. OP Uusimaa

Moni koululainen sai koulun alkuun itselleen lahjoituksena uuden koulurepun.

HOPE – Yhteisesti ja yhdessä ry ja OP Ryhmä keräsivät yhteistyössä heinäkuun ajan reppuja, jotka lahjoitettiin koulutietään aloittaville vähävaraisten perheiden lapsille.

Keräys sai liikkeelle tuhannet ympäri Suomen. OP Uusimaan konttoreilla reppuja kerättiin yhteensä 252 kappaletta.

Keräyksen järjestäjät toteavat, että ensimmäinen koulureppu jättää usein pitkäaikaisen muistijäljen.

Jo neljättä kertaa järjestetyllä Reppu joka selkään -keräyksellä varmistettiin, että mahdollisimman moni lapsi saisi kokea saman myös tänä vuonna.

Koronapandemia on tiukentanut vähävaraisten lapsiperheiden tilannetta entisestään ja HOPE ry:n toiminnan piirissä oleville lapsiperheille kaikki apu on tervetullutta.

Uudet koulureput selässään pienet koululaiset pääsevät aloittamaan koulutiensä samalta viivalta.

OP Ryhmä toimitti reput elokuun alussa HOPE ry:lle, joka lajitteli ja jakoi lahjoitukset suoraan koulutietään aloittaville.

Keräykseen tuotiin yhteensä reilut 3 800 reppua sekä lukemattoman määrä penaaleja ja muita kouluvälineitä eri puolilla Suomea osuuspankeissa sekä Pohjola Sairaalan toimipisteissä.

Jokaiseen kerättyyn koulureppuun lahjoitettiin Pohjola Vakuutuksen toimesta led-valo tai heijastin turvaamaan pienen koululaisen matkaa.

– Lasten ja nuorten hyvinvointi on meille tärkeä asia ja osa vastuullisuustyötämme. On ollut mahtavaa huomata se into, jolla asiakkaamme ja henkilökuntamme ovat lähteneet mukaan keräykseen. Iso kiitos vielä kaikille lahjoittajille, sanoo pankinjohtaja Jukka Vainio OP Uusimaasta.

Reppukeräys järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017, jolloin reppuja kerättiin tuhansia.

Vuonna 2019 reppuja kerättiin jo 3 000 kappaletta lähes 70 eri paikkakunnalla. Tänä vuonna keräys laajeni jo lähes 80 paikkakunnalle.

OP Uusimaa on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista.

Pankki palvelee verkossa, puhelimitse ja toimipisteissä Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Karkkilassa, Keravalla, Kirkkonummella, Klaukkalassa, Lohjalla, Nummelassa ja Nurmijärvellä.

HOPE - yhdessä ja yhteisesti ry on vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi toimiva järjestö.

HOPE jakaa vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.