”Kokonaisuudessaan hyvä ilmapiiri” – Karviainen käynnistää organisaatiouudistuksen ja yt-neuvottelut

Keväällä työssään aloittanut Karviaisen johtaja Timo Turunen kertoo, että tarkoitus on tehdä sekä taloudellisia että toiminnallisia muutoksia. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perheiden palvelulinjalta on vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden aikana irtisanoutunut 12 työntekijää. Palvelulinjalla on työntekijöitä kaikkiaan sata.

Viime vuonna ensimmäisen puolen vuoden aikana Karviaisesta oli yhteensä irtisanoutunut 30 henkilöä. Tänä vuonna irtisanoutuneita on ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 34. Karviaisen johtaja Timo Turunen sanookin, ettei irtisanoutumisia ole juuri enempää kuin viime vuonna vastaavaan aikaan – lukuun ottamatta juuri perheiden palvelulinjaa.

Turusen mukaan palvelulinjan irtisanoutumisten määrää selittää osittain muutos toiminnassa. Perhetyön ostopalvelut lopetetaan ja perhetyö siirtyy Karviaisen omaksi työksi. Tästä seuraa, että työntekijöille tulee ilta- ja viikonlopputöitä.

– Aina kun lähdetään toimintakulttuuria muuttamaan, on luonnollista, että vaihtuvuuttakin tulee työntekijöissä, Turunen sanoo. Hän huomauttaa, että ihmisillä on erilaisia syitä vaihtaa työpaikkaa ja että osa vaihtuvuudesta johtuu tavanomaisista syistä.

– On muutettu paikkakunnalta tai menty uralla eteenpäin.

– Kun katsotaan koko isoa kuvaa, ei meillä ole suurta vaihtuvuutta. Vaihtuvuus on samaa luokkaa kuin viime vuonna, sairauspoissaoloja on vähemmän ja positiivista palautetta on tullut eri suunnilta, Turunen vakuuttaa ja lisää: – Minusta meillä on kokonaisuudessaan hyvä ilmapiiri ja mukavaa tehdä töitä yhdessä.

Perhetyön ja tehostetun perhetyön on tulevaisuudessa tarkoitus olla täysin Karviaisen omaa toimintaa. Päätös perhetyön ottamisesta omaksi työksi on tehty tänä vuonna toiminnallisin ja taloudellisin perustein.

Timo Turunen sanoo, että valittu strateginen linja on nyt se, että ostopalveluita vähennetään. Toinen linjaus on, että Karviaisessa panostetaan ennaltaehkäisevään ja perheitä tukevaan työhön. Viime vuosinahan Karviaisen kustannukset ovat kasvaneet kovasti lastensuojelussa.

– Pyritään näillä muutoksilla perheiden tukemiseen.

Turunen kertoo, että nyt elokuussa on palkattu kolme uutta perhetyöntekijää, jotta pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

Avoimiin paikkoihin on ollut hyvin hakijoita, ja Turunen sanookin, että tällä perusteella Karviainen näyttää edelleen olevan haluttu työpaikka.

Johtavan ylilääkärin hakuaikaa sen sijaan on jatkettu syyskuun puoliväliin, sillä hakuajan loppuun mennessä hakemuksia tuli vain kaksi. Turunen kuitenkin sanoo lääkäritilanteen olevan hyvä. Kunnes johtavan ylilääkärin virka on täytetty, sitä hoitaa avoterveydenhuollon ylilääkäri Mia Jernfors.

Perheiden palvelulinjalla tehdyt toimintakulttuurin muutokset ovat vasta alkua, sillä Karviainen aloittaa nyt organisaatiouudistuksen. Sitä varten yhtymähallitus päätti tiistaina, että se käynnistää uudistusta koskevat yhteistoimintamenettelyt. Menettelyllä ei ole vaikutusta viranhaltijoiden määrään.

Tarkoituksena on muuttaa palvelurakenne vähemmän hierarkkiseksi ja ottaa lähtökohdaksi kuntalaisen toimintakyky, kun aiemmin organisaatio on rakennettu elämänkaarimallin varaan.

– Muutoksia on tehty ja jatkossakin pitää miettiä, miten voidaan palveluita parantaa ja tuottaa niitä kustannustehokkaasti. Taloudellisia ja toiminnallisia muutoksia minulta odotetaan ja niitä tullaan jatkamaan, Turunen sanoo.

Organisaatiouudistus

Toimintakyvyn mukaisia palveluketjuja

Perusturvakuntayhtymä Karviaisessa käynnistyy organisaatiouudistus.

Karviaisen viranhaltijaorganisaatio on rakennettu elämänkaarimallin varaan: sosiaali- ja terveydenhuollon palveluprosessit on siis suunniteltu palvelemaan kuntalaisia näiden iän mukaan. Tämä rakenne on osoittautunut hierarkkiseksi ja raskaaksi. Ihmisen palvelutarve ei määräydy pelkästään iän tai diagnoosin mukaan; sen sijaan palvelutarve tulee määrittää jokaisen toimintakyvyn mukaisesti.

Uudistuksen tavoitteena ovat asiakaslähtöiset, yksilön toimintakyvyn mukaiset palveluketjut. Lisäksi uudistuksella tavoitellaan palveluiden integraation vahvistamista, organisatorisen osaoptimoinnin vähentämistä, viranhaltijaorganisaation hierarkian vähentämistä, lähiesimiestyön vahvistamista ja johtamisjärjestelmän ja kulttuurin uudistamista.

Ennen merkittäviä henkilöstön asemaan vaikuttavia muutoksia työn organisoinnissa tai palvelurakenteessa on käytävä yhteistoimintaneuvottelut.

Karviaisen yt-menettely koskee linjajohtajia, päälliköitä ja ylilääkäreitä.

Karviaisen yhtymähallitus päättää mahdollisesta uudesta organisaatiosta yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen perusteella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut