Oskari Lehtinen voitti maastavedon SM-kultaa

Oskari Lehtinen voitti Mikkelissä maastovedon SM-kultaa. .
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihtiläinen voimanostaja Oskari Lehtinen voitti alle 100 kilon sarjassa maastavedon SM-kultaa Mikkelissä järjestetyissä kisoissa.

Tuloksena oli myös pistekisan voitto kokonaispisteissä – ja jälleen hyvät palkinnot kotiin vietäväksi.

Kisojen piti olla jo keväällä, mutta korona sotki kaikkien suunitelmat. Kisat päätettiin siirtää elokuulle, mikä harmitti monia nostajia, koska kunto oli ajoitettu juuri keväälle.

– Itsekin olin ajoittanut hyvän kunnon juuri sinne mutta eipä tälle kukaan mitään voinut, Lehtinen kuvailee tunnelmiaan..

Kisaviikon alkaessa oli taas aika tarkastella paljonko vaaka näyttää.

– Alkuviikosta paino pyöri 104 kilon hujakoilla. Tiesin, että ihan normi juttu on tuollainen paino pudottaa lauantain aamupuntariin.

Siellä tavoitteet ovat kovat mikäli uudet varusteet sekä keho toimivat halutulla tavalla.

– Kisavaakahan pysähtyi sopivasti lukemaan 99,7 kg, joten taas oltiin tutussa alle 100 kilon sarjassa.

Tämän jälkeen vuorossa olivat normitankkailut ja syömiset sunnuntain kisaa varten.

– Sunnuntaiaamuna fiilis oli normaali mutta pieni jännitys oli päällä niin kuin aina, vaikka tätäkin on tehnyt jo kohta 14 vuotta tosissaan, Lehtinen kertoo.

Kisapaikalla lämmittelyjen alkaessa suurin jännitys kohdistui meikäläisen hiukan vinossa olevaan lantioon, jota ei ennen kisaa kannattanut mennä suoristamaan etteivät hermotukset karkaa kokonaan.

– Viimeinen lämmittelypaino 280 kg tuntui ihan hyvältä ja fiilis oli hyvä. Aloituspainoksi olin pyytänyt 325 kg ja sen myös pidin.

– Ensimmäinen nosto 325 kg lähti vähän liiankin kovaa maasta. En meinannut pysyä mukana nostossa, mutta sain kumminkin noston valmiiksi pienen virheen kera, josta yksi tuomari antoikin punaisen valon, mutta oli se 2-1 hyväksytty nosto.

Lehtinen pyysi toiseen nostoon 340 kg, joka treenien perusteella piti olla varma rauta.

– Toinen nosto lähtikin tasaisemmin kuin eka ja tulikin loppuun asti niin ettei kellään ollut mitään sanomista. Siitä tuli 3-0 hyväksytty nosto taskuun.

– Tässä vaiheessa kumminkin tunsin tuon lantion ongelman kun toinen puoli joutui tekemään enempi töitä kun toinen, ja se alkoi näkymään varsinkin viimeisessä nostossa.

Kolmanteen ja viimeiseen nostoon Lehtinen pyysi omat kisaennätysraudat 350 kg.

– Noston olisi pitänyt olla ihan otettavissa kun kerta treeneissä oli otettu 10 kg enempikin, mutta kroppa oli sitä mieltä että ei tänään!

Seuraavat kisat Oskari Lehtisellä ovat FPO-liiton SM-kisat voimanostossa Paimiossa 20.9.

– Siellä tavoitteet ovat kovat mikäli uudet varusteet sekä keho toimivat halutulla tavalla.

– Keväällä ja kesällä tuli tehtailtua niin hyvät Raw-pohjat, että odotukset ovat kyllä kovat. Toivotaan että korona ei sotke tätäkin, koska huippukuntoa on vaikeata ja raskasta pitää yllä koko ajan, Oskari Lehtinen tuumailee.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut