Liito-oravan luontolauantai kutsuu perheitä Haltiaan

Luontokeskus Haltiassa on ensi lauantaina tapahtuma perheille. Arkisto/Maija-Liisa Nyman

Suomen luontokeskus Haltiassa järjestetään ensi lauantaina 5.9. liito-oravan luontolauantai. Luvassa on luovuutta, leikkiä ja liikettä koko perheelle. Tapahtuma järjestetään ulkona klo 11-15.

Päivän ohjelma kertoo liito-oravasta ja monimuotoisesta luonnosta. Päivän aikana mm. rakennetaan liito-oravalle oma pönttö, rakennetaan majoja, vastataan visaisiin kysymyksiin liito-oravan elämästä, suoritetaan pelirasteja ja kirjoitetaan liito-oravalle runoja.

Lisäksi Haltian tapahtumakentän ulkolavalla kuullaan klo 13 ensiesityksenä Biisisanoittamo-kilpailun voittanut kappale Kuudes aalto. Sanoituskilpailu järjestettiin keväällä, ja sen aiheena oli uhanalainen luonto. Kilpailu oli osa Beetles LIFE -hanketta, jossa suojellaan uhanalaisten hyönteisten elinympäristöjä.

Yökyöpelit-tv-sarjan luojana tunnettu kirjailija-runoilija Laura Ruohonen esittää runojaan ja tarinoita klo 13.45.

Päivän lopuksi klo 14.30 nautitaan Mimmit Musiikki yhdistää -konsertista, jossa kuullaan monia eläinaiheisia lauluja. Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä.

Tapahtuma on kokonaisuudessaan ulkona levittäytyen tilavasti Haltian tapahtumakentälle. Tapahtuma on maksuton.

Sisällä Haltiassa Yöni liito-oravana -seikkailunäyttely on avoinna klo 10-18. Haltian näyttelyihin on sisäänpääsymaksu; alle 7-vuotiaat ja museokortin haltijat pääsevät maksutta.

Liito-oravan luontolauantai -tapahtuma on osa laajaa Liito-orava-LIFE-hanketta, jonka tarkoitus on parantaa uhanalaisen lajin suojelua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut