Valepoliisi yritti huijata vihtiläiseltä vanhukselta 1 500 euroa

Kuvituskuva. JOHANNA ERJONSALO

Vanhuksen puhelin soi, ja soittaja esittäytyy poliisiksi. Poliisi vaatii vanhusta nostamaan pankista rahaa ja luovuttamaan ne itselleen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että tarina on tosi, mutta soittaja on huijari, sillä oikea poliisi ei koskaan soita ja pyydä luovuttamaan rahaa.

Poliisilaitokselle on viime viikolla tehty rikosilmoitus tapahtumasta, jossa valepoliisi yritti huijata vihtiläiseltä vanhukselta 1 500 euroa.

Valepoliisit valitsevat kohteekseen usein nimenomaan ikäihmisiä.

Sen lisäksi, että huijari yrittää saada uhriaan nostamaan käteistä rahaa, pyytävät he useissa tapauksissa pankkikortti- ja verkkopankkitunnuksia.

Valepoliisina esiintymisessä on kyse virkavallan anastusrikoksesta. Rahan tai pankkitietojen anastamisessa kyse on törkeästä petoksesta tai sen yrityksestä.

Vihtiläisen vanhuksen kokeman tilanteen kaltaisia tapauksia voi olla useampiakin, sillä etenkin epäonnistuneet yritykset jätetään monesti ilmoittamatta poliisille.

– Vaikka rikosta ei tapahtuisikaan, on poliisin silti tärkeä saada tietoon myös huijausyritykset. Tämän vuoksi on tärkeää, että yrityksen tasolle jääneistä tapauksista tehdään rikosilmoitus, kannustaa rikoskomisario Klaus Geiger poliisilaitoksen tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.