"Olemme kiitollisuudenvelassa ja äärimmäisen ylpeitä" – Vihdin Menestyjien puisto kasvoi

Kunnanjohtaja Erkki Eerola esitteli Menestyjien puistossa muun muassa Pekka Korven, Leena Jokitalon, Anssi Kelan ja Esa Sievisen saavutuksia. Vesa Valtonen
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Kuusi hyvässä kasvuvauhdissa olevaa uutta puuta on juurtumassa syvälle Vihdin Menestyjien puiston maaperään.

Viime vuonna Nummelan Pajuniityn alueelle avatussa puistossa on nyt 14 menestyjien saavutuksia kuvaavaa puuta ja kunniataulua.

Puiston laajentumisen tiistaisessa juhlakahvitilaisuudessa puhunut kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan varapuheenjohtaja Ida Välimaa terävöitti, että menestys ei ole yhdentekevää.

– Voidaan myös puhua merkityksestä kansanterveydelle – eikä pidä väheksyä esikuvien merkitystä.

– Te menestyneet olette tehneet meitä tunnetuksi monessa asiassa. Olemme kiitollisuudenvelassa, mutta olemme teistä äärimmäisen ylpeitä, Ida Välimaa kiitti menestyneitä.

Esa Sievisen ja Jani Sievisen kunniataulut ja nimikkopuut ovat rinnakkain. Vesa Valtonen

Menestyjien puistossa järjestetyssä kunniataulujen paljastustilaisuudessa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen kertoi, että kunnan yli 500-vuotisen historian aikana Vihdistä on ponnistettu erinomaisiin saavutuksiin käytännössä kaikilta elämänaloilta.

– Onnistumisia on tullut niin urheilussa, kulttuurissa, yrityselämässä kuin vaikkapa järjestötoiminnassa ja politiikassakin.

Anssi Kelaa avusti kunniataulun paljastamisessa kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsen Eeva Vesterinen. Vesa Valtonen

Vihdin kunta on perinteisesti halunnut huomioida menestyjiään, mutta aina viime vuoteen saakka muistamiset hieman hakivat muotoaan – saattoivat vaihdellakin vuosien välillä – eivätkä kattaneet kaikkia aloja.

Suurimpana syynä tähän saattoi Eerikki Viljasen mielestä olla se, että menestystä voi saavuttaa niin monella eri tavalla, eikä keinoa kaikille sopivasta muistamiskeinosta meinannut löytyä.

– Ehdotus Menestyjien puiston perustamisesta ratkaisi valtaosan näistä haasteista.

– Nimikoidun puun istuttaminen osaksi tämän kehittyvän alueen, kaikkien kuntalaisten käytössä olevaa virkistysaluetta on hieno ja kestävä tapa kirjoittaa historiaa.

– Oli kuntamme rooli menestyksen taustalla sitten suurempi tai pienempi, tänne istutetut puut ovat kaikki samanarvoisia onnitteluita ja kiitoksia kunnalta, valtuuston puheenjohtaja kuvaili.

– Haluamme myös kiittää esimerkillisestä toiminnasta ja siitä mahdollisesti kunnalle langenneesta positiivisesta julkisuudesta, positiivisen kuntakuvan rakentamisesta.

Tiistaina Vihdin Menestyjien puistossa juhlistettiin kuutta menestyjää: Anssi Kela, Esa Sievinen, Jani Sievinen, Teodor Koskenniemi, Leena Jokitalo ja Pekka Korpi.

Leena Jokitalo oli erittäin iloinen pääsystään Menestyjien puistoon. Vieressä Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli. Vesa Valtonen

Juhlakahveilla voimanostaja Leena Jokitalo kertoi kilpailu-uransa kestäneen noin 35 vuotta.

– Nykyään kilpailen Masters-sarjoissa. Korona on vienyt kuluvalta vuodelta kisat, mutta nyt valmistaudun SM-kisoihin.

Ravimies Pekka Korpi ja Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Vesa Valtonen

Suomen kirkkaimpaan ravimiesten kärkeen kuuluva Pekka Korpi kertoi kahvittelun lomassa muun muassa Mascate Match -hevosesta, jonka hän ohjasti syyskuun alussa voittoon lämminveristen kauden pääkilpailussa.

Korpi huusi hevosen HIFK:n raviliigaryhmälle Ypäjän varsahuutokaupasta 9 000 eurolla syksyllä 2017.

– Se on tuhannen omistusosuuden nelivuotias hevonen, joka on tienannut tähän mennessä noin 650 000 euroa. Hevosen huutokauppa on loppuvuodesta; voi olla, että Mascate Match jää Suomeen, Pekka Korpi pohdiskeli tiistai-iltana.

Hevosen voittosummasta ja myyntihinnasta vähennetään erilaiset kulut ja jäljelle jäävästä tuotosta puolet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen syöpälapsia ja -nuoria sekä heidän läheisiään tukevalle Sylva-yhdistykselle.

Lue lisää Menestyjien puiston juhlallisuuksista: Anssi Kela kiitti muusikkouransa startista vuolaasti Vihdin kuntaa

Tiukat kriteerit

Vihdin Menestyjien puistoon voi päästä tuoreilla tai vanhemmilla ansioilla, mutta kriteerit ovat aina tiukat.

Ja jotta mikään sektori ei jäisi vahingossa huomioimatta, kunta pyysi avoimella kyselyllä perusteltuja ehdotuksia kuntalaisilta ja järjestöiltä puistoon nimettävistä.

Ehdotuksia menestyjistä tuli 248, joista kuudelle istutettiin tänä vuonna puu.

Meneillään olevan koronakriisivuoden, eli tapahtumien ja kilpailujen perumisen vuonna, puistoon nimeämisissä korostuivat Eerikki Viljasen luonnehdinnan mukaan aiempina vuosina tai vuosikymmeninä menestyneet vihtiläiset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut