Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa on kuusi koronaan sairastunutta seurannassa

Hyvä käsihygienia, hengityssuojain ja Koronavilkku ovat näinä aikoina suuressa arvossa. .

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa ilmaantuu viikkotiedotteen mukaan altistuneita edelleen paljon. Positiivisen tuloksen koronatestissä saaneita on ollut kuluvalla viikolla kuusi seurannassa.

Alueella on tällä hetkellä useita kymmeniä altistuneita. Altistuneet ovat Karviaisen tiedotteen mukaan pääsääntöisesti nuoria aikuisia.

Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikkoina edelleenkin pääsääntöisesti kotibileissä, harrastuksissa, juhlatilanteissa ja matkustamisen seurauksena.

Uudellamaalla ja Karviaisen alueella joukkue- ja kontaktilajeissa on ilmaantunut runsaasti joukkoaltistumisia kahden viimeisen viikon aikana. Näistä on seurannut myös jatkotartuntoja.

Karviaisen ohjeiden mukaan Kannattaa ottaa erityisen tarkasti huomioon käsihygieniatoimet, turvavälit ja suojainten käyttäminen.

Karviainen on tartuntatautiviranomaisena antanut suosituksen, että ulkopuoliset eivät jäisi harrastealueelle seuraamaan treenejä.

Lisäohjeita Karviaisessa antaa Hanna Leinonen, jonka tavoittaa sähköpostilla osoitteessa hanna.leinonen@karviainen.fi

Karviaisen pandemiatyöryhmä kehottaa harkitsemaan vakavasti matkustamista.

Karviaisen ohjeiden mukaan joukkoaltistumisia voidaan hyvin estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa.

Tässä tilanteessa Karviaisesta suositellaan etätyötä.

Itsepalveluajanvaraus koronatestiin avautui syyskuun alkupuolella.

Linkit itsepalveluajanvaraukseen ovat Karviaisen, Vihdin ja Karkkilan www-sivuilla sekä Karviaisen Facebook-sivuilla.

Ajanvaraukseen pääsee myös osoitteessa www.koronabotti.hus.fi . Ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

Karvainen kannustaa itsepalvelun käyttöön, mikäli on tarve vain päästä koronatestiin eikä ole erityistä kysyttävää koronasta.

Kun käyttää itsepalveluajanvarausta HUS laboratorio pyytää, että varaa ensimmäisen vapaan ajan mahdollisuuksien mukaan.

Koronapuhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmän piiriin virka-aikana.

Virka-ajan ulkopuolella ei Karviaisen alueella ole enää koronapuhelinpäivystystä, koska tiedotteen mukaan itsepalveluajanvaraus toimii hyvin ja jatkossa sitä kautta on mahdollisuus saada myös lapselle aika testaukseen.

Mikäli virka-ajan ulkopuolella tulee tarve koronaan liittyvään ohjaukseen tai neuvontaan voi soittaa valtakunnalliseen koronainfoon tai päivystysapuun.

– Soittaessasi virka-aikana Karviaisen takaisinsoittojärjestelmään valitse vaihtoehdoista korona. Älä katkaise puhelua ennen kuin puhelusi on tallentunut takaisinsoittojärjestelmään, Karviaisesta neuvotaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut