Kahden viikon aikana Vihdissä ja Karkkilassa jo 14 uutta koronaan sairastunutta

Turvavälit, hyvä käsihygienia, hengityssuojain ja Koronavilkku ovat näinä aikoina suuressa arvossa. Maija-Liisa Nyman
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa on THL:n määritelmän mukaan koronaepidemian osalta kiihtymisvaiheessa, kuten koko HUS-alue.

Karviaisen alueella tartuntojen määrä on lisääntynyt viimeisen viikon aikana yhdeksällä. Edeltävän kahden viikon aikana uusia positiivisia on tullut yhteensä 14.

Altistuneiden määrä on edelleen kasvussa. Osin tämä johtuu Karvaisen tiistaiaamuisen tiedotteen mukaan positiivisten määrän lisääntymisestä, mutta myös yksittäisten positiivisten tapausten kohdalla on ollut suuria altistumismääriä.

Karviaisen pandemiatyöryhmä suosittelee vahvasti, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia nyt järjestettäisi.

Pandemiatyöryhmä kehottaa harkitsemaan vakavasti matkustamista.

– Joukkoaltistumisia voidaan hyvin estää käyttämällä kasvosuojainta julkisissa liikennevälineissä ja ruuhkapaikoissa. Tässä tilanteessa suosittelemme etätyötä.

– Suosittelemme ottamaan vakavasti suojainsuosituksen unohtamatta käsihygieniaa ja turvavälejä. Kannattaa harkita vakavasti myös muualla Suomessa järjestettäviin juhliin enemmän väkeä kerääviin tapahtumiin osallistumista, Karviainen ohjeistaa.

Selkeiden karanteeniin johtaneiden altistumisten lisäksi on Karviaisen alueella ilmennyt muutamia karanteenitoimia edellyttämättömiä matalan riskin mahdollisia joukkoaltistumisia.

Näiden osalta ei ole ollut tarvetta kontaktoida yksittäisiä ihmisiä.

Maanantaista 12.10. alkaen uudet karanteeni- ja eristysajat ovat: altistuneen karanteenin kesto 10 vuorokautta (aiemmin 14 vrk), perhealtistuksissa karanteenin kesto 14 vrk perheenjäsenen positiivisesta testituloksesta/oireiden alusta (aiemmin 21 vrk), lieväoireisen positiivisen eristyksen kesto 7 vrk, edellyttäen 48 tunnin oireettomuutta ennen eristyksen purkua.

Joukkue- ja kontaktilajeissa on Karviaisen alueella ilmennyt joukkoaltistumisia ja näistä on seurannut myös jatkotartuntoja.

Karviaisen ohjeiston mukaan kannattaa ottaa erityisen tarkasti huomioon käsihygieniatoimet, turvavälit ja suojaintenkäyttö huoltajat/valmentajat/huolitsijat.

Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin alueen yhtenäinen suositus tartuntojen ehkäisemiseksi harrastustoiminnan kautta on valmisteilla. Suositus julkaistaan Karviaisen alueella sen valmistuttua.

Karviainen on antanut suosituksen tartuntatautiviranomaisena, että ulkopuoliset eivät jäisi harrastealueelle seuraamaan treenejä.

Lisäohjeita antaa Karviaisessa Hanna Leinonen, hanna.leinonen@karviainen.fi

Numeroita

Nummelan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2400 ma-pe klo 8-16. Karkkilan terveysasema, takaisinsoittojärjestelmä 09 4258 2200 ma-pe klo 8-16.

Valtakunnallinen koronapuhelin 0295 535 535 ma-pe klo 8-21, la klo 9-15.

Päivystysapu 116 117 virka-ajan ulkopuolella.

Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys numerossa 09 8164 2439  jokaisena viikonpäivänä ympäri vuorokauden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut