YritysVihdin toiminnanjohtaja Antti Leijala oli mukana kehitystyössä – uusi kanava kulttuurista nauttimiseen

ELive Music Oy:n muusikkotaustaiset perustajat Eevalotta Matikainen ja Martin Söderbacka. Photo Studio Teemu Hujanen

Kotimainen tapahtuma-ala on koronakriisin keskiössä – ja tarvitsee kipeästi uusia ratkaisuja artistien toiminnan mahdollistamiseksi.

Tähän haasteeseen halusivat tarttua ELive Music Oy:n muusikkotaustaiset perustajat Eevalotta Matikainen ja Martin Söderbacka.

He loivat uudenlaisen ja helppokäyttöiseksi luonnehditun ELive Stream -livestriimausalustan.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kehittämispalvelujen tuella syntynyt uusi kanava mahdollistaa live-esitysten striimaukset artisteille ja kulttuurialan pienemmille toimijoille helposti ja kustannustehokkaasti.

Kuluttaja voi puolestaan jatkossa nauttia maksulliset kulttuurielämykset paikkariippumattomasti, omalta sohvalta tai vaikka mökkilaiturilta.

– Tapahtuma-alalla on nyt erityisen haastavat ajat ja tuhansien pienyritysten, ryhmien tai yksittäisten esiintyjien on mahdotonta suunnitella tekemistään, kommentoi kehitystyössä mukana ollut YritysVihti ry:n toiminnanjohtaja Antti Leijala tiedotteessa.

– Livestreamaus mahdollistaa toiminnan suunnittelun ja riippumattomuuden nykyisistä/tulevista rajoituksista. Jatkuvuus on kaiken A ja O, Leijala muistuttaa.

Striimaus on tänä päivänä suosittua, mutta laadukkaiden striimauspalveluiden kustannukset ovat olleet tyypillisesti artistien ja kulttuurialan pienyritysten ulottumattomissa, vaatien myös erityistä teknistä osaamista.

Myöskään ilmaiset vaihtoehdot, kuten sosiaalisen median livetyökalut, eivät ole tuoneet esityksille täyttä oikeutta.

ELive Stream -lähetyksissä konserttitaltioinnit jaetaan suorana alustalla studio- ja DVD-tasoisella äänen ja kuvan laadulla.

Taltiointi säilyy säilyessä katsottavana viikon ajan.

Kuluttaja valitsee ja maksaa alustalla haluamansa esityksen ja nauttii kulttuurielämyksistä turvallisesti ja silloin kun hänelle parhaiten sopii.

– Suorat produktiot, kuten televisiosta ollaan totuttu näkemään, on nyt mahdollistettu uusille tekijöille live stream -teknologian kautta, tiivistää toinen perustajajäsen Martin Söderbacka.

– Live striimit sijoittuvat live esiintymisen ja CD-levyn välimaastoon. Ajatus siitä, että tehdään ikään kuin live CD-levy siinä hetkessä ja yleisö on mukana kameroiden takana, on todella inspiroivaa, jatkaa Eevalotta Matikainen.

Jotta tapahtuma- ja kulttuuriala selviytyvät ja vahvistuvat, muusikot peräänkuuluttavat uudenlaista asennetta maksullisia striimauspalveluita kohtaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut