Kolme tartuntaa viikon aikana – pandemiatyöryhmä suosittelee vahvasti, ettei yli 20 hengen tilaisuuksia järjestetä Vihdissä ja Karkkilassa

Ennen maskin asettamista on tärkeää puhdistaa kädet. Timo Mustalampi
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alue on THL:n määritelmän mukaan koronaepidemian osalta kiihtymisvaiheessa, kuten koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue.

Karviaisen alueella Vihdissä ja Karkkilassa on tiistaiaamuisen tiedotteen mukaan todettu uusia tartuntoja viimeisen viikon aikana kolme.

Altistuneita ilmenee tasaisesti, mutta koronan ilmaantuvuus ei ole tiedotteen mukaan kiihtynyt.

Vihdissä on THL:n tilastojen mukaan ollut tiistaihin mennessä koronatestien perusteella varmistettuja tautitapauksia 55 ja Karkkilassa viisi.

Karviaisen pandemiatyöryhmä suosittelee vahvasti, ettei yli 20 hengen tilaisuuksia järjestettäisi.

Yli 20 hengen tilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa voidaan suosituksen mukaan järjestää vain siinä tapauksessa, että edellytetään kaikkien käyttävän maskia.

Tämä koskee niin asiakaspalveluhenkilökuntaa kuin yleisöä koko tapahtuman ajan. Tapahtumatilan paikkamäärästä saa suosituksen mukaan olla käytössä korkeintaan puolet.

Viime viikon perjantaista alkaen Vihdin kunnassa ovat olleet voimassa uudet suositukset

Niiden mukaan maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 15-vuotiaille muun muassa julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, kuten kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä tapahtumissa.

Maskin käytön ohella pitää huomioida myös muut turvallisuusohjeet, joihin kuuluvat huolellinen käsi- ja yskimishygienia, riittävästä turvavälistä huolehtiminen, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

Harrastustoimintaan osallistuvia kehotetaan käyttämään kasvomaskia yläasteikäisistä alkaen harrastustoiminnan jatkumisen turvaamiseksi.

Kasvomaskia käytetään kaikissa tilanteissa, pois lukien urheilutilanteet. Myös kuoroharjoituksissa pyritään kasvomaskin käyttöön. Amatööriorkestereiden pitää suosituksen mukaan harkita ohjelmistoaan ilman puhallinsoittimia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut