Kunnanjohtaja Erkki Eerola esittää edelleen Vanjärven päiväkodin ja Vihtijärven koulun sulkemista

Kunnanhallitus aloittaa budjettikäsittelyn maanantaina. Esityksenä on muun muassa Vihtijärven koulun lakkauttaminen. Maija-Liisa Nyman
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Kunnanjohtaja Erkki Eerolan esitys ensi vuoden talousarvioksi ja lähivuosien talouden tasapainottamiseksi julkistettiin torstaiaamuna.

Hän julkisti alustavan ehdotuksensa talousohjelmaksi syyskuun alkupuolella. Ohjelmasta syntyi vilkas keskustelu, jonka keskiöön nousivat esitykset Vanjärven päiväkodin ja Vihtijärven koulun lakkauttamiseksi.

Nämä lakkautusesitykset ovat mukana talouden tasapainottamisen suunnitelmassa, jonka käsittely alkaa kunnanhallituksessa maanantaina.

Päätökset talouden tasapainottamisesta ja ensi vuoden talousarviosta tehdään kunnanvaltuuston kokouksessa marraskuun yhdeksäntenä päivänä.

Lasten ja nuorten lautakunnan alaisesta toiminnasta karsintalistalla kunnan talouden tasapainottamiseksi ovat Vanjärven päiväkodin tiloista luopuminen syksyllä 2021 ja Vihtijärven koulun lakkauttaminen ensi vuoden elokuun alusta lukien.

– Jos poliittisessa päätöksenteossa syntyy päätös säilyttää Vanjärven päiväkoti niin tiloihin täytyy tehdä vaippaikäisten hoitamiseen tarvittavat remontit, Eerola pohdiskeli julkistaessaan talousesitystään.

Esityksessä on edelleen mukana luopuminen varhaiskasvatuksessa loma-aikojen asiakasmaksujen hyvityksistä lakisääteisen tason ylittävältä osalta.

Alkuperäisessä kunnanjohtajan esityksessä oli mukana kuljetusrajan nostaminen ykkös- ja kakkosluokkalaisten osalta viiteen kilometriin. Siitä on nyt luovuttu.

Ryhmäkokojen muuttaminen yleisopetuksessa 24 oppilaaseen on edelleen mukana talouden tehostamislistalla, samoin nuorisopalvelujen Klubin vuokrasopimuksen irtisanominen ja toiminnan siirtäminen toisiin tiloihin.

Esityksenä on edelleen myös nuorisopalvelujen yleis- ja kohdeavustusten palauttaminen vuoden 2018 tasolle.

Kaavoitus- ja teknisen lautakunnan alaisessa toiminnassa talouden tehostamislistalla ovat edelleen Vihdin Pirtistä luopuminen, ateria- ja puhdistuspalveluiden toiminnan tehostaminen, yksityistieavustusten ja yksityisteiden perusparannusavustusten pienentäminen 20 prosentilla, kunnallistekniikan palvelutason muutokset, mittaustoimen henkilöstöjärjestelyt, puunmyyntitulojen lisääminen ja vuokrausmahdollisuuden lisääminen omakotitonteissa.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan osalta talouden tehostamiskeinoina kunnanjohtajan esityksessä ovat kirjaston asiakkaille kertyneiden maksujen maksamisen tehostaminen, kirjastovirkailijan toimen täyttämättä jättäminen, kirjastoautotoiminnan lakkauttaminen, liikuntapalveluiden taksojen korottaminen ja uusien palveluiden luominen, päällekkäisten liikunta- ja kulttuuripalveluiden vuokra-avustusten poistaminen sekä avustusmäärärahojen palauttaminen vuoden 2019 tasolle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut