Ville Haapasalo valmistaa hatsapureja Vihdin kirkonkylässä ensi viikolla

Ville Haapasalo on paistamassa hatsapureja ensi viikolla K-Supermarketilla Vihdin kirkonkylässä. Juha Metso

Näyttelijä ja yrittäjä Ville Haapasalo tulee ensi viikolla Vihdin kirkonkylälle myymään hatsapuria.

Myyntipäivät ovat K-Supermarketin pihalla tiistaista lauantaihin klo 11-18. Ville Haapasalo on paikalla tiistaina ja keskiviikkona, mutta myyntikärry ja apulaiset ovat myymässä muina aikoina.

Hatsapuri on georgialainen juustoleipä, Georgian kansallisaarre.

Ville Haapsalaon hatsapurileivän Suomen valloitus alkoi Purpurista vuonna 2016. Kesällä 2020 avattiin Puumalaan ensimmäinen Haapasalon hatsapuri – ja lisää on luvassa.

Hatsapuriin tarvitaan tietynlaista sulguni-juustoa, jollaista Haapasalo ei löytänyt Suomesta. Niinpä luomujuusto on tullut ainakin alkuun Virosta.

Hatsa tarkoittaa juustoa ja puri leipää. Kyseessä on suolainen juusto, joka leivotaan leivän sisään.

Perusversio on tämä, mutta Georgiassa hatsapureja on Haapsalon kertoman mukaan ainakin viittätoista eri lajia.

Näyttelijä Ville Haapasalosta tuli yhtäkkiä julkisuuden henkilö Venäjällä elokuvan ”Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia” menestyksen vuoksi. Ensi-ilta oli Sotšin elokuvajuhlilla vuonna 1995.

Elokuva oli äärimmäisen pienellä budjetilla valmistettu, mutta suurena yllätyksenä se nousi suosioon, ja on edelleenkin Venäjän kaikkien aikojen katsotuin komedia.

Haapasalo pysyi pitkään varsin tuntemattomana Suomessa. Hänen voidaan katsoa tulleen kuuluisaksi Suomessakin vuonna 2002 näyteltyään pääosaa venäläisessä elokuvassa Käki, joka levitettiin Suomenkin markkinoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut