Vihdin ja Karkkilan alueella viikossa peräti yhdeksän uutta koronatartuntaa – Karviaisen toimialue on nyt kiihtymisvaiheessa

Turvavälit, hyvä käsihygienia, hengityssuojain ja Koronavilkku ovat näinä aikoina suuressa arvossa. Karfviaisen alueella koronatartunnat ovat nyt kiihtymisvaiheessa. Maija-Liisa Nyman
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen viikon aikana peräti yhdeksän uutta koronatartuntaa. Myös altistuneiden määrä on kasvanut.

Koronan ilmaantuvuus alueella on kasvanut lyhyellä aikavälillä ja tartunnanlähde on epäselvä useissa tapauksissa.

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tiistaiaamuisessa tiedotteessa tähdennetään suojautumisen ja suositusten noudattamisen tärkeyttä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue luokitellaan olevan kiihtymisvaiheessa. Nyt myös siis Karviaisen alue on siirtynyt tähän kiihtymisvaiheeseen.

Harrastustoimintaa ryhmissä suositellaan rajoitettavaksi koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheissa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja THL ovat laatineet suosituksen, joka koskee sisätiloissa järjestettävää liikunta- ja kulttuuritoimintaa koronaepidemian aikana.

Suositus tarkentaa hallituksen 23.10. tekemää periaatepäätöstä, joka sisältää valtakunnalliset ja alueelliset suositukset, joilla tuetaan alueellisia toimia epidemian leviämisen estämiseksi.

Karviaisen alueen pandemiatyöryhmä vahvasti suosittelee, ettei yli 20 hengen tilaisuuksia järjestettäisi.

Yli 20 hengen tilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa voidaan suosituksen mukaan järjestää vain siinä tapauksessa, että edellytetään kaikkien käyttävän maskia ja että puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Tartuntaketjujen selvitystyö on tartuntatautitiimin perustehtävää.

Tartunnanjäljityksen helpottamiseksi tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjillä tulisi mahdollisuuksien mukaan ja muun lainsäädännön edellytyksin olla tiedot osallistuneista henkilöistä.

Käytännössä tämä tarkoittaa nimilistojen keräämistä tilaisuuksissa.

Influenssarokotukset järjestetään tänä vuonna koronan vuoksi ainoastaan ajanvarauksella. Varaathan ajan takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut