16-vuotias otti auton luvatta – matka tyssäsi bussipysäkkiin

Kuvituskuva. Arkisto/Ari Peltonen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut kansliatuomionsa nuorukaiselle, joka kaahaili autolla alaikäisenä Nummelan Huhdanmäentiellä toukokuussa 2019.

Mies oli ollut viettämässä iltaa kavereidensa kanssa ja otti sitten toverinsa isän auton käyttöönsä luvatta. Nuorukainen oli tapahtumahetkellä vain 16-vuotias.

Todistajien ja vastaajan kertomukset poikkeavat toisistaan. Todistajien mukaan nuorukaiselle ei annettu lupaa, vaan hän hyppäsi autoon, jossa oli avaimet virtalukossa ja kaasutteli tiehensä. Mies oli kuitenkin pian menettänyt kuljettamansa auton hallinnan, törmännyt valotolppaan ja liikennemerkkiin. Tämän jälkeen hänen kuljettamansa auto suistui tieltä ja törmäsi linja-autopysäkkiin siten, että ajoneuvo vaurioitui.

Nuorukainen syyllistyi näin ollen moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Käräjäoikeus katsoi, että oikeudenmukainen seuraamus syyksi luetuista teoista on 50 päiväsakkoa. Mies velvoitetaan korvaamaan valtiolle todistelukustannukset. Syytetyn taloudellinen tilanne huomioiden, oikeudenkäyntikulut jäävät valtiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut