Mikaelin tonttutyö valittiin joulukorttiin – Vihdin Kuvataidekoulun joulukorttien tuotto käytetään vapaaoppilaspaikkojen tukemiseen

Tommi Sandberg ja Liisa Pöllänen esittelevät Vihdin Kuvataidekoulun tämänvuotista joulukorttia. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Mahtavaa joulua, toivottaa Vihdin Kuvataidekoulun tämänvuotinen joulukortti. Se on tehty yhdeksänvuotiaan Mikael Järvisen taideteoksesta.

Kuvataidekoulun oppilaat saivat asettaa kukin yhden teoksensa joulukorttikilpaan ja he osallistuivatkin innokkaasti: joulukorttiehdokkaita oli tänä vuonna lähes sataviisikymmentä. Niistä kuvataidekoulun valitsijaraati valikoi voittajaksi Mikaelin perinteitä ja nykypäivää yhdistelevän tonttutyön.

Raatiin kuuluivat koulun rehtori Liisa Pöllänen ja päätoimiset tuntiopettajat Tommi Sandberg ja Tommi Hämäläinen.

Sandberg kertoo, että ensin jokainen kolmikosta poimi jatkoon omia suosikkejaan.

– Meidän kolmen välillä oli paljon vaihtelua: valitsimme pitkälti erilaisia töitä. Aika nopeasti keskustelu kuitenkin hakeutui tämän työn ympärille. Tämä herätti ajatuksia ja pohdintaa, Sandberg sanoo.

Raati kehuu kortin kuvaa värimaailmaltaan rohkeaksi ja sommittelultaaan tehokkaaksi. Kuva on myös persoonallinen, yllätyksellinen ja yksityiskohtainen.

– Sitä pitää vähän katsoa, se ei ole heti pureksittu, Sandberg sanoo.

Pöllänen jatkaa, että valinnassa painoi myös kortin ilmentämä lapsen näkemys poikkeuksellisesta ajasta.

– Vuosi on ollut sangen poikkeuksellinen ja se saa näkyä myös kortissa.

Vihdin Kuvataidekoulun joulukorteilla on pitkä perinne; tämän vuoden kortti jää osaksi vuosia kattavaa sarjaa ja kuvastaa siinä aikaansa.

Vihdin Kuvataidekoulun joulukortti on kaksiosainen ja kirjekuorineen se maksaa euron. Joulukortteja voi ostaa ottamalla yhteyttä kuvataidekoulun toimistoon (toimisto@vihdinkuvataidekoulu.fi tai 050 4118055) tai Naistenmessujen verkkosivujen kautta (www.naistenmessut.fi). Yritykset pystyvät tilaamaan kortteja myös omalla logollaan. Korttien painosta vastaa Painokiila.

Vihdin Kuvataidekoulun joulukorttien tuotto käytetään tänä vuonna vapaaoppilaspaikkojen tukemiseen. Samoin käytetään myös myynnissä olevien aiempien vuosien joulukorttien ja muiden kannatustuotteiden tuotto.

– Tarvitsemme kipeästi lisää rahaa vapaaoppilaspaikkoihin, rehtori Liisa Pöllänen sanoo.

Hän kertoo, että vapaaoppilashakemusten määrä on lisääntynyt: korona on heikentänyt monen perheen taloustilannetta. Samanaikaisesti kuvataidekoulun saama tuki on vähentynyt, koska koronan takia monet hyväntekeväisyystapahtumat on jouduttu perumaan.

– Ensi keväälle ei ole maksuihin mitään helpotusta luvassa. Meillä on yli kymmenen oppilasta, joilla voi olla harrastus katkolla, jos ei saada tukea, Pöllänen kertoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut