”Rikkoutuneet näytöt työllistävät eniten” – Kuido Kütt korjaa puhelimia ja tietokoneita nyt Nummelassa

Kuido Kütt on asunut seitsemän vuotta Suomessa. Hän on työskennellyt yrittäjänä vuosia. Annukka Tallberg

Annukka Tallberg

Lohjalla asuva yrittäjä Kuido Kütt avasi puhelimia, tietokoneita, pelikonsoleita ja tabletteja korjaavan liikkeen Nummelaan lokakuussa. K-Citymarketin kanssa samassa kiinteistössä toimiva yritys MobiCom Oy sijaitsi aiemmin Espoon Viherlaaksossa.

– Liikehuoneisto oli Espoossa sen verran syrjäisellä paikalla, että potentiaaliset asiakkaat eivät kulkeneet yritykseni ohi päivittäin kuten täällä Nummelassa, Kütt sanoo.

Yrittäjä kävi myös tutustumassa Lohjalla K-Citymarketin kiinteistössä vapaana olleisiin vuokratiloihin, mutta valitsi avata liikkeen Nummelaan.

– Nämä tilat ovat juuri sopivat ja Nummelassa asiakasvirtaan liittyy myös muualla asuvia, jotka kulkevat Nummelan ohi.

Kütt on toiminut yrittäjänä vuosia; ennen liikkeen avaamista Espooseen, hän korjasi laitteita kotonaan. Kysymykseen onko työ kannattavaa, yrittäjä hymähtää varovaisesti: – No, kyllä se on. Koronapandemia on hiljentänyt ihmisten liikkumista ja se näkyy minullakin, mutta kyllä asiakkaita riittää.

Hän kertoo puhelinten rikkoutuneiden näyttöjen työllistävän eniten.

– Ne ovat varmaan tyypillisin asia, jonka takia ihmiset tulevat liikkeeseen. Myös tietokoneiden käyttöjärjestelmien ongelmat ja laitteiden pölypuhdistukset teettävät töitä.

Kütt sanoo, että puhdistus on hyvä tehdä vähintään muutaman vuoden välein, sillä tietokone saattaa ylikuumentua helposti pölyisenä.

– Tietokone kerää likaa ja pölyä niin ulko- kuin sisäpinnoillekin. Myös puhelinten korvakauittimen pölyverkot ja mikrofoni on hyvä puhdistaa silloin tällöin.

Kütt lupaa asiakkailleen korjata laitteet vuorokaudessa, jos hänellä on tarvittava varaosa varastossa.

– Puhelimen näytönsuojan vaihtaminen on nopea homma, mutta jos koko näyttö on rikki, se on isompi ja kalliimpi työ ja usein on harkittava, onko näytön korjaaminen kannattavaa.

– Korjaan sitä mukaa, kun laitteita tuodaan. Jos varaosa pitää tilata, huolto vie aikaa, koska tukkurit ovat ulkomailla.

Lompakkokuoret suojaavat parhaiten puhelinta rikkoutumiselta, mutta vievät laukussa tai taskussa enemmän tilaa.

Syy, miksi lompakkokuoret eivät kuitenkaan ole niin suosittuja, on Küttin mukaan selvä.

– Kuoret myös piilottavat puhelimen. Jos on hieno kännykkä, niin sitä halutaan yleensä pitää myös esillä, hän naurahtaa.

Markkinoille tulleet kaarevareunaiset näytöt tuovat haastetta puhelimen näytönsuojille. Kaikkien puhelinten suojaaminen, mallista riippumatta, on Küttin mukaan järkevää.

– Puhelimen suojaaminen tulee aina edullisemmaksi kuin sen korjaaminen.

Yrittäjä palvelee asiakkaita myös televisioiden huollossa ja korjaamisessa.

– Teen työtä yhteistyökumppaneiden kanssa, joten kannattaa tulla kysymään, voiko vioittuneelle laitteelle tehdä jotain, Kuido Kütt sanoo.

MobiCom Oy

Kuido Kütt avasi lokakuussa Nummelaan puhelimia, pelikonsoleita, tabletteja ja tietokoneita korjaavan ja huoltavan liikkeen MobiCom Oy:n.

Liike tarjoaa myös tv:n huolto- ja korjauspalveluita.

Liike on avoinna arkisin ja lauantaisin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut