”Pieni valonpilkahdus hämärään” – SuurVihdin Kilta järjestää perinteisen joulukauden avauksen

Lyhtykulkue kävelee Niuhalanraittia pitkin K-Supermarketin pihasta Kinon aukiolle. Maija-Liisa Nyman

Maija-Liisa Nyman

Joulu avautuu kirkonkylässä koronasta huolimatta perinteisin menoin: SuurVihdin Kilta on tänäkin vuonna järjestämässä joulunavajaiset, joita vietetään perjantaina 27. marraskuuta.

Killan puheenjohtaja Kai Viherkanto kertoo, että koronatilannetta tarkkaillaan kuitenkin koko ajan.

– Olemme toistaiseksi arvioineet, että avoimessa ulkotilassa pystytään tapahtuma kohtuuturvallisesti järjestämään. Aukiollakin on onneksi aluetta, johon pystyy levittäytymään, Viherkanto sanoo ja neuvoo tapahtumaan tulijoita: – Muistetaan pitää turvavälejä ja suosituksena on maskin käyttö.

Viherkanto pitää joulukauden avausta tärkeänä – etenkin nyt kun suurin osa joulun ajan tapahtumista on tänä vuonna peruttu.

– Kyllä meillä on ajatus, että haluttaisiin pieni valonpilkahdus tuoda tähän hämärään joulunalusaikaan, Viherkanto sanoo ja lisää, että erityisesti lapsille kiltalaiset toivovat pääsevänsä tapahtuman myötä tuomaan joulumieltä.

Kai Viherkanto kertoo, että lapset onkin huomioitu joulunavauksen ohjelmassa, joka on perinteinen ja hyväksi havaittu.

Tapahtuma käynnistyy K-Supermarket Vihdin pihasta, josta joulupukin ja joulumuorin johdattama kulkue lähtee kello 18 raittia myöten Vihdin Kinon aukiolle.

– Pukki ja muori liikkuvat sään salliessa hevosrattailla. Jos vettä tulee kovasti, sitten he kulkevat VPK:n yksikön kyydissä, Viherkanto kertoo.

Kinon aukiolla esiintyvät musiikkikoulu Väkkärällä ja tanssiopisto Vinha: luvassa onkin tanssia, laulua ja leikitystä. Ohjelmaan kuuluu myös Vihdin seurakunnan puheenvuoro. Aurinko Kustannuksen toimistotilan ikkunaan tulevan taidegallerian avajaisia vietetään samaan aikaan.

– Vihdin Yrittäjät tarjoavat jälleen joulupuuroa, Viherkanto jatkaa.

Kulkueeseen osallistuvia hän kannustaa ottamaan lyhtyjä mukaansa.

– Lyhtyjä toivotaan, että saadaan pientä valoa pimeyteen.

Raitin varteen kilta asentaa myös jouluvalot. Ensi vuodelle on toiveissa saada kunnalta uudet jouluvalot, mutta tänä vuonna kirkonkylään tunnelmaa tuovat Nummelan vanhat, joita on kunnosteltu viikon päivät. Viherkanto muistelee, että kirkonkylän omista jouluvaloista toimi enää vain 12 – Nummelasta saatiin 20 toimivaa valoa.

– Ollaan laskettu, että 26 valoa olisi optimaalinen tähän raitille, mutta mennään nyt tällä kahdellakymmenellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut