Koronaviruksen testauskulut ovat Vihdissä ja Karkkilassa olleet yhteensä 250 000 euroa kuukaudessa

Karviaisessa koronatestausten kulut ovat olleet elokuun puolivälistä alkaen 250 000 euroa kuukaudessa. Marko Kauko

Vihdin ja Karkkilan yhteisen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lääkäripalveluiden kustannukset ovat ylittämässä muutetun talousarvion.

Tämä aiheutuu koronaviruksen testauskuluista, jotka ovat olleet kuntayhtymässä noin 250 000 euroa kuukaudessa elokuun puolivälistä alkaen.

Tätä ei oltu ennakoitu kun Karviainen haki jäsenkunnilta lisämäärärahoja kesäkuun lopun taloustilanteen perusteella.

Karviaisen hallituksen tiistaina käsittelemän osavuosikatsauksen mukaan syyskuun maksuosuuksien osalta kuntayhtymän kustannukset ovat nousseet 2,5 prosenttia verrattuna viime vuodentilanteeseen.

Perheiden linjalla kuntien osuudet ovat pienentyneet 2,5 prosenttia, työikäisten linjan kustannukset ovat kasvaneet 2,8 prosenttia ja ikäihmisten palvelulinjan kustannukset ovat nousseet prosentilla verrattuna viime vuoden syykuun lopun tilanteeseen verrattuna.

Kuluvalta vuodelta jäsenkuntien maksuosuuksien ennuste on hetkellä 186 000 euroa yli muutetun talousarvion.

Merkittävin ennustetta nostava tekijä on erikoissairaanhoito, joka on ylittämässä budjetin 241 000 eurolla.

Karviaisen oman toiminnan osalta ennuste on 55 000 euroa alle muutetun talousarvion.

Koko kuntayhtymän ennusteessa Karkkila on ylittämässä budjetin 298 000 eurolla, mutta Vihdin osuus on alittamassa muutetun talousarvion 113 000 eurolla.

Erikoissairaanhoidon kustannuksiin vaikuttaa se, että koronapandemian takia erikoissairaanhoidon käyttö on vähentänyt, mutta toisaalta HUS:n tulee laskuttaa kaikki kustannuksensa jäsenkunnilta.

Erikoissairaanhoidon kustannuksiin vaikuttaa myös kalliin hoidon tasaus, ennuste on siltä osin tehty HUS:n ennakkolaskutuksen mukaisesti, mutta se voi Karviaisen talouskatsauksen mukaan joko pienentyä tai kasvaa.

Perheiden palvelulinjalla ennustetaan jäsenkuntaosuuksien alittavanmuutetun talousarvion molempien kuntien osalta.

Sijaishuollon osalta on kehitys ollut kaksijakoinen; Vihdin osalta sijaishuollon käyttö ja kustannukset ovat vähentyneet, mutta Karkkilan osalta sijaishuollontarve on pysynyt edelleen korkeana.

Työikäisten palvelulinjalla ennustetaan kustannusten ylittävän muutetun talousarvion. Ylitystä ennustetaan molempien kuntien osalta.

Linjan sisällä terveyspalveluiden ennustetaan ylittävän talousarvion, mutta sosiaalipalveluiden ennustetaan alittavan talousarvion kummassakin jäsenkunnassa.

Ikäihmisten palvelulinjalla ennustetaan kustannusten alittavan muutetuntalousarvion molempien kuntien osalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut