Kunnanjohtaja Erkki Eerolalta vetoomus vihtiläisille: "Uudenmaan kuntien osalta Vihdin koronatilanne on heikoin heti pääkaupunkiseudun isojen kuntien jälkeen!"

Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola esitti torstaina vakavan vetoomuksen vihtiläisille koronatilanteesta selviämiseksi. ARKISTOKUVA/Vesa Valtonen

Vihdin kunta ja Perusturvakuntayhtymä Karviainen päättivät torstaina uusista suosituksista ja rajoitustoimenpiteistä, jotka noudattavat STM:n, THL:n, HUS:n ja Etelä-Suomen Aluehallintoviraston tekemiä linjauksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

– Mikäli nyt asetetut suositukset ja rajoitukset eivät riitä taltuttamaan epidemiaa ja tilanteen vakavoitumista entisestään, toimenpiteitä voidaan tiukentaa tai niiden määräaikaa voidaan jatkaa, toteaa vetoomuksessaan Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola.

– On selvää, että elämme tänä vuonna hyvin poikkeuksellisia aikoja. Terveysviranomaisten jo keväällä ennakoima koronavirusepidemian toinen aalto jyllää parhaillaan Suomessa, ja meidän kuntana tulee reagoida siihen tilanteen edellyttämällä tavalla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on nyt kokonaisuudessaan epidemian leviämisvaiheessa.

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 43 uutta tartuntaa, jolloin ilmaantuvuusluku alueella on 114 tapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa.

– Uudenmaan kuntien osalta Vihdin tilanne on heikoin heti pääkaupunkiseudun isojen kuntien – Helsingin, Espoon ja Vantaan – jälkeen. Alueellamme on siis tällä hetkellä huolestuttavan suuri määrä sekä koronavirustartuntoja että virukselle altistuneita, kunnanjohtaja muistuttaa.

Tekemällä yhteistyötä ja välittämällä toisistamme selviämme tästäkin tilanteesta.

– Nyt viimeistään on se hetki, jolloin jokaisen meistä tulee ottaa todesta viranomaisten antamat toimintaohjeet ja suositukset, kuten ohjeet kasvomaskin käytöstä ja kokoontumisten välttämisestä, jotta voimme ehkäistä viruksen leviämistä.

– Omalla käytöksellämme on suuri merkitys läheistemme ja erityisesti riskiryhmien, kuten ikäihmisten ja pitkäaikaissairaiden, suojaamisessa.

– Vaikka valtaosa tartunnan saaneista sairastaa taudin lievänä, osalle se voi olla kohtalokas, Eerola listaa.

– Kuntana meidän tulee turvata vihtiläisille välttämättömien peruspalvelujen jatkuvuus ja kunnan toimivuus myös poikkeusoloissa.

Kunnan valmius reagoida on Eerola mukaan korkea, ja koronavirusepidemian aiheuttamiin järjestelyihin varaudutaan jatkuvasti.

– Haluan esittää tämän vetoomukseni kaikille vihtiläisille, sillä asia koskettaa meistä jokaista.

– Emme ole tilanteessa yksin. Tekemällä yhteistyötä ja välittämällä toisistamme selviämme tästäkin tilanteesta, kunnanjohtaja Erkki Eerola kannustaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut