Hautajaiset ja kastejuhlat siirretään myöhemmäksi tai pidetään hyvin pienimuotoisina – Vihdin seurakunta peruutti tapahtumat

Kaksi vuotta sitten Vihdin kirkko oli tupaten täynnä Kauneimmat joululaulut-tilaisuudessa. Tänä vuonna Kauneimmat joululaulut jäävät yhteislaulutilaisuuksina toistaiseksi järjestämättä. Heikki Nieminen

Yleisötilaisuuskielto on Vihdissä voimassa 18.12.2020 saakka. Vihdin seurakunnassa kirkon ovet sulkeutuvat lähes kokonaan täksi ajaksi.

Jumalanpalvelukset toimitetaan Vihdin kirkosta ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Papin ja kanttorin toimittama jumalanpalvelus striimataan ja sitä voi seurata kotona.

– Tämä tarkoittaa sitä, että viikonlopun hoosiannakirkkoja ei järjestetä, eikä myöskään itsenäisyyspäivän jumalanpalvelusta ja sankarihautausmaalla käyntiä, kertoo kirkkoherra Pekka Valkeapää.

– Kirkolliset toimitukset, hautajaiset ja kastejuhlat, siirretään myöhemmäksi tai pidetään hyvin pienimuotoisina. Olkaa juhlajärjestelyistä yhteydessä seurakuntaan.

Kauneimmat joululaulut jäävät yhteislaulutilaisuuksina toistaiseksi järjestämättä.

Joitakin striimattuja tai nauhoitettuja Kauneimmat joululaulut -hetkiä on katsottavissa youtubessa ja facebookissa.

– Seuratkaa ilmoittelua paikallislehdissä ja seurakunnan kotisivuilla, kirkkoherra vinkkaa.

Seurakunnan kaikenikäisten ryhmätoiminta keskeytetään toistaiseksi.

– Pidetään mielessä, että seurakunta auttaa hädässä, aina voi soittaa ja olla etäyhteydessä seurakunnan työntekijöihin.

– Toivotan kaikille voimia poikkeuksellisissa oloissa. Tsempataan toisiamme mahdollisimman turvalliseen matkaan kohti joulua, kirkkoherra Pekka Valkeapää kannustaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut