Mieskööriin mahtuisi nyt lisää laulajia – toiminnan jatkuminen on kiinni uusista kiinnostuneista

Yhteiskuva vuosia sitten Mieskööristä, jonka ensimmäinen johtaja oli Maisa Ek. Moni on jo joukosta poissa. Miesköörin arkistot
Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Vuonna 2004 Vihtiin perustettu Mieskööri on nyt haasteellisessa tilanteessa, sillä lukuisia laulajia on viime aikoina siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Parhaimmillaan mieskööriläisiä on ollut noin 25, tällä hetkellä huomattavasti vähemmän.

Kulunut vuosi aiheutti koronaviruksen takia runsaasti muutoksia myös Miesköörin toimintaan muun muassa kokoontumisrajoitusten takia.

Ennen ensimmäistä koronavuotta kuorolla oli runsaasti toimintaa. Pääpaino oli Nummelan seurakuntakeskuksessa järjestetyissä ilosanomailloissa ja hengellisissä tilaisuuksissa.

Miesköörin toiminta oli säännöllistä, sillä esiintymisiä oli vuoden aikana 11 ja lauluharjoituksia järjestettiin yleensä pari tuntia kerrallaan joka toinen maanantai.

Vuonna 2018 esiintymisiä oli saman verran ja edellisvuonna muutaman kerran enemmän.

Vilkkaimpina vuosina esiintymisiä on ollut yli 20.

Miesköörin toiminnassa pitkään mukana olleet katselevat jo varovaisesti koronarajoitusten jälkeiseen aikaan – ja toivovat kiinnostuksen heräävän myös uusissa laulajissa jotta pitkäaikainen harrastus voisi jatkua.

Miesköörin perustamisen eräänlaisena perustana oli taannoinen vihtiläismiesten pienimuotoinen soittoryhmä Konkarit, jolle nimen keksi diakoniatyössä Vihdin seurakunnassa pitkään työskennellyt Raimo Ek.

Ek kutsui Konkarit esiintymään Vihdin kirkkoon kun seurakunnan päihdetyö täytti kymmenen vuotta.

Konkarit soittelivat muutaman vuoden ja esiintymisiä oli erilaisissa tilaisuuksissa. Toiminta loppui kuolemantapausten takia.

Raimo Ekin mieleen jäi kuitenkin kytemään ajatus laulavasta ja soittavasta miesryhmästä.

Raimo Ek ja Maisa Ek ryhtyivät pian tuumasta toimeen – Miesköörin toiminta käynnistyi. Raimo Ek organisoi kuorolle tarvittavat tilat ja kutsui miehiä mukaan toimintaan.

Ensimmäisenä kuoronjohtajana aloitti Maisa Ek, jota mieskuorolaiset luonnehtivat kultakurkuksi.

Maisa Ek lauloi Vihdin seurakunnan kirkkokuorossa ja kantaattikuorossa, ja oli laulanut useissa kuoroissa ennen muuttoa Vihtiin.

Maisa Ek otti lisäksi vastuun esitettävien kappaleiden valinnoista sekä ryhmän innostamisesta.

Lisää: https://www.vihdinseurakunta.fi/tule-mukaan/musiikki

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut