Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Marraskuussa Vihdissä oli työttömiä neljä enemmän kuin kuukautta aiemmin – muutos vuoden takaiseen työllisyystilanteeseen karumpi

Vihdissä oli marraskuun lopussa 1443 työtöntä työnhakijaa ja Vihdin työttömyysaste 9,9 prosenttia. Työttömistä työnhakijoista lomautettuja oli noin 300.

Edelliskuuhun verrattuna työttömien määrä kasvoi, mutta vain neljällä henkilöllä. Edellisvuoteen verrattuna tilanne puolestaan oli heikentynyt rajusti: marraskuussa 2019 työttömiä oli Vihdissä 994 eli 449 vähemmän kuin tänä vuonna.

Uudenmaan ely-keskuksen alueella työttömiä työnhakijoita oli marraskuun lopussa yli 107 000, joista ilman työsuhdetta olevia oli lähes 85 000 ja lomautettuja lähes 23 000. Työttömiä oli marraskuun lopussa tuhat vähemmän kuin edelliskuussa mutta yli 40 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Uudellamaalla 12,4 prosenttia. Hieman yli kolmasosa koko maan työttömistä asui Uudenmaan ely-keskuksen alueella.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi marraskuussa kaikissa Uudenmaan kunnissa edellisvuoteen verrattuna. Suhteellisesti eniten määrä kasvoi Kauniaisissa ja hitaimmin Karkkilassa.

Uudenmaan alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa korkeinta Loviisassa, 15,6 prosenttia. Vantaalla työttömyysaste oli 13,9 prosenttia ja Myrskylässä 13,6 prosenttia.

Paras työllisyystilanne oli Siuntiossa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 7,9 prosenttia. Mäntsälässä osuus oli 8,1 prosenttia ja Pornaisissa 8,8 prosenttia.

Vihdin naapurikunnista Kirkkonummen työttömyysaste oli marraskuun lopussa 10 prosenttia, Espoon ja Karkkilan kumpaisenkin 11,3 prosenttia, Lohjan 10,8 prosenttia, Nurmijärven 10,1 prosenttia ja Siuntion 7,9 prosenttia.

Marraskuussa työttömyys kasvoi kaikissa ammattiryhmissä Uudellamaalla, mutta erityisesti kasvu kohdistui palvelu- ja myyntityöntekijöihin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Vihdissä marraskuun aikana 133. Lokakuussa työpaikkoja ilmoitettiin 173.

Uudenmaan TE-toimistoon ilmoitettiin uusia avoimia työpaikkoja marraskuussa reilu 18 000, mikä on lähes 6000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työvoiman kysyntä väheni verrattuna myös edelliskuuhun, sillä lokakuussa uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin lähes 1000 enemmän.

Eniten uusia avoimia paikkoja oli ammattinimikkeistä myyntiedustajille, myyjille ja lähihoitajille.

Uusista avoimista paikoista noin 60 prosenttia oli vakinaisia tai vähintään vuoden kestäviä määräaikaisia työpaikkoja.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.