Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Koulutusmyönteinen yritys ja toimiva yhteistyö" – Peltityöt Kuula palkittiin vuoden oppisopimustyönantajana

Luksian Oppisopimuskeskus on valinnut 16 kertaa vuoden oppisopimusopiskelijan ja -työnantajan Länsi-Uudeltamaalta.

Valinnoissa huomioitiin tällä kertaa erityisesti yrittäjät. Työnantajapalkinnon sai tänä vuonna Peltityöt Kuula Oy:n vihtiläinen yrittäjä Jaakko Kuula. Opiskelijapalkinto myönnettiin Aino Luukkaselle, kirkkonummelaiselle oppisopimusopiskelijalle ja Vauvakuva & Kauniskuva Atelier Oy:n yrittäjälle.

Luksian Oppisopimuskeskus toteaa palkinnon perusteluina, että Peltityöt Kuula on hyödyntänyt hienosti eri tutkintoja ja tutkintotasoja sekä uusia henkilöitä rekrytoidessaan että omaa henkilöstöä kouluttaessaan.

Oppisopimuskeskus arvostaa myös lämmintä ja toimivaa yhteistyötä yrityksen kanssa. Lisäksi se kehuu Peltityöt Kuulaa hyvin koulutusmyönteiseksi yritykseksi, joka yrityksen kokoon nähden on kouluttanut useita henkilöitä alan ammattilaisiksi oppisopimusmuotoisesti.

Ensimmäinen opiskelija aloitti Peltityöt Kuulalla oppisopimuskoulutuksensa lähes kymmenen vuotta sitten.

– Hän tuli suoraan yläasteelta. Hän oli ensin kesätöissä ja siitä alkoi oppisopimus, Peltityöt Kuulan toimitusjohtaja Jaakko Kuula muistelee. Hän kertoo, että nuorukainen halusi peltisepäksi ja nimenomaan oppisopimuksella.

Kokemus oppisopimuksesta oli positiivinen ja sittemmin oppisopimuskoulutettavia on ollut enemmänkin.

Kuula kertoo, että yrityksessä on tähän mennessä suoritettu seitsemän eri tutkintoa oppisopimuksella. Kolme näistä on perustutkintoja ja neljä ammattitutkintoa: kolme peltisepän perustutkintoa, yksi peltisepän ammattitutkinto sekä kolme ilmastointiasentajan ammattitutkintoa.

– Tällä hetkellä meillä on yksi suorittamassa ilmastointiasentajan perustutkintoa, hän aloitti kuukausi-pari sitten, Kuula jatkaa.

Jaakko Kuula kertoo, että osa opiskelijoista on tullut suoraan peruskoulusta. Osa puolestaan on ollut aikuisia, joilla on ollut jo pitkä kokemus ja vahva osaaminen alalta, mutta tutkintotodistus on puuttunut.

– Nykyään on hyvä se paperi olla, Kuula sanoo. Hän huomauttaa, että todistus on työntekijän lisäksi positiivinen asia myös yritykselle: onhan se osoitus siitä, että yrityksen työntekijät ovat ammattitaitoisia.

Neljä oppisopimuskoulutuksella tutkinnon suorittanutta on edelleen töissä Peltityöt Kuula Oy:ssä. Toimitusjohtaja kertoo, että kolme on puolestaan lähtenyt pois esimerkiksi paikkakunnalta muuton takia.

– Heitä tutkinto auttoi saamaan uutta työtä.

Peltityöt Kuulalla on tällä hetkellä kaikkiaan seitsemän työntekijää.